Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Αδύναμος και εκβιαζόμενος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Μητσοτάκης: Αδύναμος και εκβιαζόμενος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Εκλογές ζήτησε ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιδρώντας, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, στις ραγδαίες εξελίξεις και την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από υπουργός Εξωτερικών. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε δικαιωμένος για το χαρακτηρισμό «κυνικός συνεταιρισμός εξουσίας» τον οποίο είχε αποδώσει στην κυβέρνηση.

«Πριν από λίγες μέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ως ένα κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Οι σημερινές εξελίξεις φοβάμαι ότι με δικαίωσαν απόλυτα», τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του κατά την είσοδό του στη Σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Νίκος Κοτζιάς.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «απέπεμψε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα δεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Απέπεμψε δηλαδή, τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της Συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε μέσα στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι τη Συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν την πιστεύει, δεν τη στηρίζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αδύναμο» και «εκβιαζόμενο». «Νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργός, είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός».

Και καταλήγοντας ζήτησε εκλογές για να αποκτήσει η χώρα πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση που τα λέει, όπως τόνισε, τα ίδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. «Όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδίας τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η Ελλάδα ειδικά σήμερα σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη που θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές».

Δείτε ολόκληρη την δήλωση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις