Κυριακή, 26 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης από ΕΛΚ: Πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή η Ελλάδα

Μητσοτάκης - ΕΛΚ

Ο κ. Μητσοτάκης -την πρώτη φορά που προσήλθε στη σύνοδο του ΕΛΚ ως πρωθυπουργός- δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι στην Ελλάδα ηττήθηκε ο λαϊκισμός.

«Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μια απίστευτα αποσταθεροποιημένη περιοχή, αλλά είμαστε εδώ για να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας στη σταθερότητα της περιοχής και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερώτηση για το Brexit, o κ. Μητσοτάκης είπε: «Αφήστε να δούμε πρώτα. Είναι καλό νέο ότι έχουμε συμφωνία. Τώρα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αυτή η συμφωνία θα λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ο κ. Μητσοτάκης -την πρώτη φορά που προσήλθε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ως πρωθυπουργός, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου- δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι στην Ελλάδα ηττήθηκε ο λαϊκισμός.

«Είναι πρώτη φορά που έρχομαι ως νεοεκλεγείς πρωθυπουργός. Αποδείξαμε νομίζω ότι μπορούμε να νικήσουμε το λαϊκισμό και αυτή η νίκη μας ήταν επίσης μια νίκη για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη, καθώς επιτύχαμε να εξαλείψουμε την άκρα Δεξιά και τη Χρυσή Αυγή από το ελληνικό κοινοβούλιο», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης - ΕΛΚ

Όσον αφορά τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Έχουμε μια φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα μπροστά μας, έχουμε σημαντικές εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις. Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι να αποκαταστήσουμε την ανάπτυξη, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο που κράτησε τη χώρα μας πίσω για περισσότερο από μια δεκαετία».

Μητοτάκης - ΕΛΚ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις συναντήσεις που είχε στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΕΛΚ (λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής) στις Βρυξέλλες, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ηγέτες του ΕΛΚ τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία, τις εξελίξεις για το Brexit και το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού/προσφυγικού.

Μητσοτάκης - ΕΛΚ

 

 

Μητσοτάκης - ΕΛΚ

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία με τη νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Πάμπλο Κασάδο και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ενώ είχε διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ και τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ.

 

 

 

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις