Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Τσίπρας ζήτησε την “σύλληψη” Μητσοτάκη! Ποιά ήταν η απάντηση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Και ξαφνικά Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούν για… συλλήψεις! Αφορμή η… απειλή των ενστόλων εναντίον του Γιώργου Χουλιαράκη.

Το πολιτικό σκηνικό μυρίζει… μπαρούτι κι αν… ξεχαστούμε λίγο από την πραγματικότητα θα πιστέψουμε πως βρισκόμαστε κανονικά σε προεκλογική περίοδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του ομιλία από το βήμα της ΔΕΘ παρουσίασε μεν το πρόγραμμα της ΝΔ, με κεντρικό σύνθημα το “Συμφωνία Αλήθειας”, ωστόσο εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός σήκωσε σήμερα το γάντι, αφού επιτέθηκε εξίσου σκληρά στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Περί συλλήψεων

Αυτό που, πάντως, έχει προκαλέσει συζητήσεις, έχει να κάνει με τα όσα είπαν οι δύο αρχηγοί περί συλλήψεων. Να τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, οι συνδικαλιστές των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας στάθηκαν στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας που τους έχει δικαιώσει σχετικά με την αποκατάσταση των «μισθολογικών αδικιών» που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως περιμένουν από την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφασή του.

Ωστόσο δεν έμειναν εκεί, αφού ερωτηθείς για το τι θα πράξουν σε περίπτωση που ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης φέρει μέτρα που αντιτίθενται στην απόφαση του ΣτΕ, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, απάντησε: «Θα προσαχθεί κανονικά, καθώς οι Ενώσεις θα καταθέσουν μήνυση. Θα κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες. Εφόσον ο κ. Χουλιαράκης δεν είναι βουλευτής και δεν διαθέτει ασυλία, θα προσαχθεί στο αυτόφωρο»!

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σήμερα στο ζήτημα αυτό, λέγοντας: “Άκουσα τους αστυνομικούς να λένε ότι θα συλλάβουν τον Χουλιαράκη, που ψάχνει να βρει λύση. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον θα τους έλεγα να πάνε στη Θεσσαλονίκη“.

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε και την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ρωτήθηκε για το ζήτημα στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, απαντώντας χαρακτηριστικά πως “Δεν θέλω να τις σχολιάσω (σ.σ. τις δηλώσει). Δεν θέλω να δηλητηριάσω την πολιτική ζωή. Να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο. Να συγκρίνουν τις παρουσίες μας στην ΔΕΘ. Δεν είναι και πολύ υγιές σε μια δημοκρατία, ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για τη σύλληψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης“.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε