Πολιτική

Μητσοτάκης… εξωτερικού: Αναζητεί συμμαχίες κι επενδύσεις σε Ρωσία και ΗΠΑ

"Πρωθυπουργικό προφίλ" φιλοτεχνεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας πως διατηρεί ανοιχτούς διαύλους τόσο με τη Δύση, όσο και με την Ανατολή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από τη Μόσχα ξεκινά την… περιπλάνησή του σε Ρωσία και ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας με τα δύο αυτά ταξίδια του να στείλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας τόσο με τη Δύση όσο και με την Ανατολή. Η επίσκεψή του στη Ρωσία, μάλιστα, γίνεται στον απόηχο της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία αντιτίθεται η Μόσχα, ενώ και η ΝΔ είπε «όχι» κατά τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.

Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι με αφορμή τις Πρέσπες ο κ. Μητσοτάκης στρέφεται προς τη Ρωσία, αλλά σε κάθε περίπτωση επιδιώκει την οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών για την προοπτική της διακυβέρνησής του. Έτσι, η συνάντησή του τόσο με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα γίνει επίσης δεκτός από τον πρόεδρο της ρωσικής Βουλής (Δούμα), Βάτσισλαβ Βόλοντιν.

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στις ΗΠΑ. Θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου, μεταξύ άλλων, θα έχει συναντήσεις με υποψήφιους επενδυτές και στους οποίους θ’ αναλύσει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, με έμφαση στις μειώσεις φόρων και τα κίνητρα για επενδύσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν – όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης – καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης, θα μεταβεί στη Βοστώνη, όπου θα μιλήσει στην έδρα ελληνικών κι ευρωπαϊκών σπουδών «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, με περιεχόμενο της ομιλίας του τις σχέσεις της ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπενθυμίζεται πως στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, με πηγές της οδού Πειραιώς να τονίζουν πως η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και προφανώς ήταν σχετική και με το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου
Σιμόπουλος σε Κωνσταντοπούλου για το «σας αρέσει από πάνω;»: «Αν το έλεγα εγώ, θα γινόταν της τρελής – Θα με λέγατε σεξιστή»
Το εκτός μικροφώνου σχόλιο της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας πυροδότησε νέο επεισόδιο στην Ολομέλεια - Νέα ένταση μετά την κόντρα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο
Στράτος Σιμόπουλος 9
Γεωργιάδης για Καρυστιανού: «Κίτρινη» περίπτωση στο MedWatch – Θα ελεγχθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
Ο υπουργός Υγείας στέλνει στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας τον Γιώργο Πατούλη - Οδοντιατρεία έκαναν... μπότοξ, μείωση 91% στις σχετικές online διαφημίσεις
Άδωνις Γεωργιάδης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
108