Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μητσοτάκης… εξωτερικού: Αναζητεί συμμαχίες κι επενδύσεις σε Ρωσία και ΗΠΑ

Μητσοτάκης

“Πρωθυπουργικό προφίλ” φιλοτεχνεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας πως διατηρεί ανοιχτούς διαύλους τόσο με τη Δύση, όσο και με την Ανατολή.

Από τη Μόσχα ξεκινά την… περιπλάνησή του σε Ρωσία και ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας με τα δύο αυτά ταξίδια του να στείλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας τόσο με τη Δύση όσο και με την Ανατολή. Η επίσκεψή του στη Ρωσία, μάλιστα, γίνεται στον απόηχο της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία αντιτίθεται η Μόσχα, ενώ και η ΝΔ είπε «όχι» κατά τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.

Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι με αφορμή τις Πρέσπες ο κ. Μητσοτάκης στρέφεται προς τη Ρωσία, αλλά σε κάθε περίπτωση επιδιώκει την οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών για την προοπτική της διακυβέρνησής του. Έτσι, η συνάντησή του τόσο με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα γίνει επίσης δεκτός από τον πρόεδρο της ρωσικής Βουλής (Δούμα), Βάτσισλαβ Βόλοντιν.

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στις ΗΠΑ. Θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου, μεταξύ άλλων, θα έχει συναντήσεις με υποψήφιους επενδυτές και στους οποίους θ’ αναλύσει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, με έμφαση στις μειώσεις φόρων και τα κίνητρα για επενδύσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν – όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης – καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης, θα μεταβεί στη Βοστώνη, όπου θα μιλήσει στην έδρα ελληνικών κι ευρωπαϊκών σπουδών «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, με περιεχόμενο της ομιλίας του τις σχέσεις της ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπενθυμίζεται πως στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, με πηγές της οδού Πειραιώς να τονίζουν πως η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και προφανώς ήταν σχετική και με το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις