Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Μητσοτάκης: “Γι’ αυτό δεν πρέπει να πάει καμία Περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ”! video

Μητσοτάκης: “Γι’ αυτό δεν πρέπει να πάει καμία Περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ”! video

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε μεγάλη διακαναλική συνέντευξη και η ερώτηση που έγινε από το newsit.gr ήταν αποκαλυπτική όσον αφορά στον σχεδιασμό της ΝΔ.

Για περισσότερο από μία ώρα, ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από τα γραφεία του κόμματος, στην Πειραιώς, ακριβώς δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές.

Η ερώτηση που έγινε από τον Αιμίλιο Περδικάρη του newsit.gr, ήταν η εξής: “Κύριε πρόεδρε, σε δύο εβδομάδες έχουμε εκτός από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θέλω να σας ρωτήσω αν επιμένετε στη δήλωση που έχετε κάνει και πρόσφατα ότι στόχος σας είναι ακόμα και το απόλυτο στις περιφέρειες, λόγω της ιδιαιτερότητας που έχουν οι αναμετρήσεις και σε τοπικό επίπεδο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Γιατί είναι τόσο σημαντικός στόχος για σας;”.

Ο αρχηγός της ΝΔ απάντησε: “Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες και σίγουρα δεν θέλουμε καμία Περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι σημαντικός αυτός ο στόχος; Διότι την επόμενη μέρα θα κληθεί η επόμενη κυβέρνηση -εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, εμείς- να δουλέψουμε με τους εκλεγμένους Περιφερειάρχες και να συγχρονίσουμε τα αναπτυξιακά μας σχέδια. Μπορεί, παραδείγματος χάριν, όταν μιλάμε για ένα τολμηρό σχέδιο για τη Μακεδονία μας, για τη Βόρειο Ελλάδα, να μην είμαστε σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας.

Εγώ έχω ένα τολμηρό σχέδιο για την Κρήτη την επόμενη μέρα. Θα πρέπει να είμαι σίγουρος ότι μπορώ να συνεργαστώ με τον επόμενο Περιφερειάρχη στην Κρήτη, για να μπορέσω αυτό το σχέδιο να το υλοποιήσω. Ανοίγω μια παρένθεση. Για την Κρήτη ειδικά έχουμε έναν Περιφερειάρχη 10 χρόνια τώρα, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη καθυστέρηση, ο οποίος παραδίδει όμως μια Κρήτη διαλυμένη ως προς τις υποδομές της. Φαντάζομαι ότι αυτό οι συμπολίτες μας θα το αξιολογήσουν όταν έρθει η ώρα να κάνουν την επιλογή τους. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία. Και γι’ αυτό και διαχωρίζουμε: άλλο οι Περιφέρειες και άλλο οι Δήμοι.

Το ίδιο που σας είπα όμως για τις Περιφέρειες ισχύει και για τους πολύ μεγάλους Δήμους, τους τρεις μεγάλους Δήμους, που έχουμε δώσει ξεκάθαρη πολιτική στήριξη στον κύριο Μπακογιάννη, στον κύριο Ταχιάο, στον κύριο Βλαχάκο. Αλλά από εκεί και πέρα στις τοπικές κοινωνίες -απευθύνομαι και σήμερα σε όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι στη δημοτική κάλπη θα κάνουν την επιλογή την οποία θέλουν, γιατί αναγνωρίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί Δήμοι, όπου έχουμε πολλά ψηφοδέλτια προερχόμενα από τη Νέα Δημοκρατία- οποιαδήποτε επιλογή σε αυτές, είναι σεβαστή. Μπορεί να έχουμε εμείς τις προτιμήσεις μας, αλλά σεβόμαστε απόλυτα τις επιλογές των πολιτών.

Κάντε την επιλογή σας στη δημοτική κάλπη, αλλά παρακαλώ στην κάλπη των ευρωεκλογών και στην κάλπη των Περιφερειών να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία και τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας.”.

Δείτε την επίμαχη ερώτηση και την απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (σ.σ. μετά το 1.10.00)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις