Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μητσοτάκης για Νέα Σμύρνη: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει»

Μητσοτάκης

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε απόψε πρέπει να είναι οι τελευταίες» λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη. «Κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας» η «μπηχτή» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για τον τραυματισμό του αστυνομικού. Δείτε το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Με παρέμβασή του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρεται στα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, 09.03.2021, στην Νέα Σμύρνη.

Επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Έλληνα αστυνομικού. Ενός 24χρονου νεαρού από τις Σέρρες, ο οποίος πρόσφατα μπήκε στο Σώμα και πλέον νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Click4more: Ξυλοκοπούν άγρια τον αστυνομικό για 2,5 λεπτά! Όλο το βίντεο σοκ από την Νέα Σμύρνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει πως οι θλιβερές αυτές εικόνες «πρέπει να είναι οι τελευταίες», υπογραμμίζοντας πως η ζωή του αστυνομικού που κινδύνευσε –με τις εικόνες από την στιγμή της επίθεσης να προκαλούν σοκ– πρέπει να μας αφυπνίσει.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αφήσει σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που δεν κατονομάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλωστε μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε στηλιτεύσει με δήλωσή του την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «πράξη μέγιστης ανευθυνότητας την επίσημη πρόσκληση σε διαδηλώσεις».

Μια δήλωση που… άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και προκάλεσε «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ της κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά στο μήνυμα του πρωθυπουργού αργά το βράδυ της Τρίτης, 09.03.2021.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του.

Και συνεχίζει: «Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

Click4more: Νέα Σμύρνη: Ομόθυμη καταδίκη του τραυματισμού του αστυνομικού από τα πολιτικά κόμματα

Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Δείτε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις