Πολιτική

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Διασύρθηκαν επί εβδομάδες, έντιμοι πολιτικοί, μας αποκαλούσαν κυβέρνηση υποδίκων

«Σήμερα ποιος θα ζητήσει συγγνώμη για εκείνες τις αθλιότητες;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ σχολίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι έντιμοι πολιτικοί διασύρθηκαν επί εβδομάδες.

Από το ΚΥΣΟΙΠ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εξελίξεις μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και υποστήριξε ότι η τελευταία ανακοίνωση αποκαθιστά την πραγματική εικόνα της υπόθεσης.

«Με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αναδεικνύεται η πραγματική διάσταση και η πλήρης αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ», ήταν τα λόγια του για να συμπληρώσει. 

«Δέκα τρεις υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ βρέθηκαν στο στόχαστρο, οι 9 αποδεικνύονται απολύτως αθώοι και 4 ακόμη στελέχη μας θα εξεταστούν περαιτέρω για απλά πλημμελήματα. Σε τρεις υπουργούς ζήτησα να παραιτηθούν για λόγους ευθιξίας.

Έντιμοι πολιτικοί που επί βδομάδες διασύρθηκαν, καθώς κάποιοι μας αποκαλούσαν «κυβέρνηση υποδίκων». Σήμερα ποιος θα ζητήσει συγγνώμη για εκείνες τις αθλιότητες; Αφορά και την αντιπολίτευση του τόπου μας που δεν σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας αλλά, δυστυχώς, και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, που φάνηκε να εμπλέκεται στο εσωτερικό κομματικό ανταγωνισμό», ήταν τα λόγια του.

Αναφορικά με τον κοινοτικό προϋπολογισμό, επισήμανε ότι «η αρχική πρόταση της Κομισιόν προβλέπει 49,5 δισ. για την Ελλάδα συν τους πόρους του Ταμείου Ανταγωνιστικότητας» και στη συνέχεια κατέληξε:

«Πιθανό η διαπραγμάτευση να κλείσει στην Ελληνική Προεδρία, το β΄ εξάμηνο του 2027, κάτι που καθιστά πιο σημαντική την κατάληξη των εκλογών της άνοιξης του 2027, οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν και ποια χώρα θα προεδρεύει σε μια συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη και για τις εθνικές προτεραιότητες και για το μέλλον της Ευρώπης συνολικά».

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή Εισαγγελία άσκησε ποινικές διώξεις για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ σε βάρος τεσσάρων εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ.

Σε βάρος των Κώστα Σκρέκα, Χρήστου Μπουκώρου και Μάξιμου Σενετάκη ασκήθηκαν διώξεις κατά περίπτωση για ηθική αυτουργία σε απιστία, ηθική αυτουργία σε παράνομη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Από την πλευρά της η Κατερίνα Παπακώστα κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και απόπειρα απάτης με υπολογιστή. Σημειώνεται ότι όλες οι διώξεις είναι για πλημμελήματα.

Για τους βουλευτές Γιάννη Κεφαλογιάννη, Κώστα Τσιάρα, Νότη Μηταράκη, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Βασίλη Βασιλειάδη και Κώστα Καραμανλή η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ τέθηκε στο αρχείο από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Σκρέκας μετά την δίωξη της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ζητώ την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»
Ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι εμπιστεύεται πλήρως την ελληνική Δικαιοσύνη και υποστηρίζει πως η υπόθεση αφορά «πραγματικό αγρότη, με πραγματική παραγωγή»
Κώστας Σκρέκας
Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει λόγος οι 4 του ΟΠΕΚΕΠΕ να μην είναι ξανά υποψήφιοι βουλευτές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε το τεκμήριο της αθωότητας για τους τέσσερις βουλευτές που παραπέμπονται και έθεσε ζήτημα πολιτικής αποκατάστασης για όσους οι υποθέσεις τους τέθηκαν στο αρχείο
Παύλος Μαρινάκης
Άδωνις Γεωργιάδης για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Τις 7 δικογραφίες τις έκρινε αστείες και για τις 4 ψάχνει ένα πλημμέλημα, αυτή ήταν η «εγκληματική συμμορία της ΝΔ»
«Σας λέω τώρα με την ίδια βεβαιότητα ότι και οι 4 θα αθωωθούν πανηγυρικά στα δικαστήρια διότι οι υποθέσεις είναι αστείες» γράφει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 27
Παύλος Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Όσοι προδίκαζαν την ενοχή βουλευτών της ΝΔ οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη
«Η Δικαιοσύνη και μόνο θα αποφασίσει, αφού αξιολογήσει όλα τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων και εκθέσεων που προσδιόρισαν εκ νέου τα ποσά ενδεχόμενης ζημίας» τόνισε στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης 7