Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Πυρά κατά κυβέρνησης – εταίρων για οικονομία – Μηνύματα για Σκοπιανό, “γαλάζια” ψηφοδέλτια – video

Μητσοτάκης: Πυρά κατά κυβέρνησης – εταίρων για οικονομία – Μηνύματα για Σκοπιανό, “γαλάζια” ψηφοδέλτια – video
φωτογραφία: Facebook Kyriakos Mitsotakis

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε με αφορμή την οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας τη βαθιά ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική και στους εταίρους, για τους οποίους είπε ότι “έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο”.

Από το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην Άρτα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για “πολιτικό ρίσκο” με την παραμονή των Τσίπρα – Καμμένου στην εξουσία και εκτίμησε ότι με αυτή την κυβέρνηση δεν μπορούν να επιτευχθούν ρυθμοί ανάπτυξης, καθώς υποστήριξε πως “δεν υπάρχει σχέδιο”.

Ζήτησε έτσι πολιτική αλλαγή ως “αναγκαία προϋπόθεση, ώστε η χώρα να κάνει μια πολιτική επανεκκίνηση”. Αναφέρθηκε δε και στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, προαναγγέλλοντας ότι η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει “σε μια διαδικασία την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί λίγους μήνες πριν από τις εκλογές”. Μάλιστα, τόνισε ότι διατάξεις όπως αυτές για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας δεν πρέπει ν’ αλλάξουν, ενώ αντιθέτως πρέπει να γίνει συζήτηση για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μητσοτάκης για Σκοπιανό

Κριτική άσκησε, όμως, στην κυβέρνηση και με αφορμή το Σκοπιανό. Συγκεκριμένα, είπε ότι “ο πρωθυπουργός δεν μιλάει με τους πολίτες, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είχε καταλάβει εγκαίρως ότι οι Έλληνες είναι απέναντι στην προωθούμενη συμφωνία των Πρεσπών”. Υποστήριξε, επίσης, ότι “καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει τέτοιες εθνικές υποχωρήσεις”, επικαλούμενος τα πρακτικά των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών στην πΓΔΜ.

Ως προς τη στάση της ΝΔ, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, είτε πριν είτε μετά από εκλογές και ότι η θέση αυτή δεν θ’ αλλάξει ακόμη κι αν περάσει από τη Βουλή της πΓΔΜ. Μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση όταν η ΝΔ έκανε πρόταση μομφής, αλλά προτίμησε, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, “την ανίερη συμμαχία που έχει με τον κ. Τσίπρα”.

Η ιδεολογική ταυτότητα της παράταξης

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις κατά της ΝΔ από την κυβέρνηση για ταύτιση με την ακροδεξιά, ο πρόεδρός της τόνισε ότι η ΝΔ “είναι η μεγάλη κεντροδεξιά, φιλελεύθερη λαϊκή παράταξη” και χαρακτήρισε τις κατηγορίες από την πλευρά της κυβέρνησης περί ακροδεξιών του θέσεων ως “ανέκδοτο”. Αναφέρθηκε πάντως και στο προσφυγικό, με αφορμή τις κατηγορίες για κακοδιαχείριση κονδυλίων από την ΕΕ, κάνοντας λόγο για “ιδεοληψία, κυνισμό κι ανικανότητα” εκ μέρους της κυβέρνησης.

Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες

Τέλος, επιβεβαιώνοντας όσα είχε αναφέρει το newsit.gr, είναι θέμα χρόνου για τη ΝΔ η ανακοίνωση των “γαλάζιων” υποψηφιοτήτων στις Περιφέρειες. Ειδικά για την Ήπειρο, θα στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη, Αλέκο Καχριμάνη, ενώ τόνισε πως ο ίδιος αποδίδει μεγάλη σημασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ξεκαθάρισε δε πως όλοι οι νυν βουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές, ενώ οι “νέοι” ενδιαφερόμενοι θα κρίνονται από τη συμπεριφορά τους έως την τελευταία στιγμή, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Live – Συνέντευξη τύπου στην Άρτα

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Montag, 8. Oktober 2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις