Site icon NewsIT

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Συγγνώμη που άργησα ήμουν με τον Τραμπ [video]

04.12.2019 | 18:14
Μητσοτάκης Ερντογάν

Καθυστερημένος αλλά χωρίς να φταίει έφτασε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κρίσιμη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μια συνάντηση στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθυστέρησε 20 λεπτά να φτάσει στο ραντεβού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ελέω… Ντόναλντ Τραμπ, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος παρέθεσε γεύμα στους ηγέτες οκτώ κρατών μελών του ΝΑΤΟ, τα οποία είναι συνεπή στην πληρωμή της συνδρομής τους στη Συμμαχία.

Click4more: Μητσοτάκης σε Ερντογάν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο

«Απολογούμαι για την καθυστέρηση, ήμουν με τον πρόεδρο Τραμπ» ακούγεται να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις μπαίνει στην αίθουσα και ανταλλάσσει χειραψία με τον Τούρκο πρόεδρο. «Το ξέρω» του απαντάει… ξερά ο Ερντογάν και μάλιστα στα αγγλικά, παρόλο που ο Τούρκος πρόεδρος δεν μιλά τη γλώσσα, παρά μόνο λίγες λέξεις.

Η κάμερα ακολουθεί τους δυο ηγέτες και μέσα στην αίθουσα της συνάντησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθισε στη μια πλευρά του τραπεζιού, ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εξ δεξιών του τον στενό του σύμμαχο και τελευταίο πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και εξ αριστερών του τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πριν η κάμερα… αποχωρήσει «πιάνει» τον Νίκο Δένδια κάτι να ψιθυρίζει στον πρωθυπουργό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να του απαντά «πολύ καλά».

Δείτε το video του Alpha από τη συνάντηση

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έπεσε θύμα της… καθυστέρησης που διέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διήμερη παρουσία του στο Λονδίνο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Αμερικανός πρόεδρος καθυστέρησε να πάει στο γεύμα που παρέθεσε στους οκτώ ηγέτες, γιατί «τράβηξε» περισσότερο η συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ.

Νωρίτερα και μάλιστα εκτός προγράμματος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε συναντήσει για μισή ώρα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο και αποθέωσε για την ζώνη ασφαλείας στη Συρία αλλά και για το ρόλο της Τουρκίας στην εδραίωση της σταθερότητας στα Βαλκάνια!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version