Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Θα καταργήσω το νόμο Κατρούγκαλου

Μητσοτάκης: Θα καταργήσω το νόμο Κατρούγκαλου

Ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό θα καταργηθεί και ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει όταν γίνει η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση δεσμεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την τραγωδία στο Μάτι, χαρακτηρίζοντάς την ανίκανη και κυνική.

Η κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου θα γίνει άμεσα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, το Σάββατο (25.08.2018). «Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη επεξεργαστεί και θα εφαρμόσει ένα εντελώς νέο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα στο οποίο προφανώς δεν έχει καμία θέση ο νόμος Κατρούγκαλου. Ο νόμος αυτός θα καταργηθεί», λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για νόμο που τιμωρεί τους εργαζόμενους.

«Δεν πάω με κανένα καλάθι στη ΔΕΘ. Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Τσίπρα που όλα δείχνουν ότι θα ανοίξει πάλι ένα κοφίνι ανεύθυνων υποσχέσεων. Διότι, αν το έκανε το 2015, που γνώριζε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, σκεφτείτε πόσα ψέματα θα πουλήσει τώρα που ξέρει ότι θα τις χάσει»

Ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι η κυβέρνησή του θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και πως θα επιδιώξει μετεκλογικά, είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι, την ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση, τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και δηλώνει «βέβαιος ότι αυτό θέλει και η μεγάλη πλειοψηφία». Γι’ αυτόν το λόγο, όπως λέει «ουδόλως με προβληματίζουν η προεδρική εκλογή του 2020 και η απλή αναλογική. Αλώστε, όπως έχω πει, η κυβέρνηση της ΝΔ θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο, εισηγούμενη ένα δίκαιο σύστημα που θα διασφαλίζει και την αντιπροσωπευτικότητα αλλά και την ανάγκη κυβερνησιμότητας της χώρας».

«Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους» λέει και τονίζει πως τα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα είναι ριζικά ανανεωμένα. Επαναλαμβάνει ότι στην κυβέρνησή του δεν θα είναι κανένα συγγενικό του πρόσωπο και ξεκόβει κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο να «συναντηθούν» οι δρόμοι της ΝΔ και των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. «Ο κ. Καμμένος έχει τεράστια ευθύνη για ό,τι συνέβη στη χώρα τα τελευταία χρόνια», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκτιμά δε ότι οι εκλογές είναι πλέον θέμα μηνών.

Μητσοτάκης: Κυνική και απάνθρωπη η κυβέρνηση

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται και στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τονίζοντας: «Στις 23 Ιουλίου ζήσαμε μια εθνική τραγωδία. Μία ολόκληρη πόλη, 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα κάηκε, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 νοσηλεύονται ακόμη. Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη».

«Αυτό που πραγματικά με συγκλόνισε ήταν η παντελής αδυναμία του κ. Τσίπρα και των υπουργών του ήταν συμμεριστούν τον πόνο των Ελλήνων και ειδικά εκείνων που είδαν τους συγγενείς τους να χάνονται και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Επέδειξαν έναν απάνθρωπο κυνισμό. Ειδικά της πρώτες ώρες, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η προσωπική τους πολιτική διάσωση με όλα εκείνα τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που σκαρφίστηκαν. Στην αρχή πήγαν να κρύψουν την αλήθεια και, στη συνέχεια, όταν αυτή αποκαλύφθηκε, να αποποιηθούν κάθε ευθύνη ισχυριζόμενοι ότι τα έκαναν όλα τέλεια. Ακόμη και τώρα είναι εξοργιστικό ότι κανείς τους δεν έχει νιώσει την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη»

Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ «η άλλη όψη της κρατικής απουσίας είναι η ανομία, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με συμμορίες να δρουν ανενόχλητες ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας».

«Την οικονομική και κοινωνική κατάσταση καθρεφτίζουν, δυστυχώς, οι νέοι μας, που συνεχίζουν να αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό ή μένουν πίσω, χωρίς ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και κρίνει ότι «αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από την Ελλάδα της πράξης και της αισιοδοξίας. Γι’ αυτό και ζητώ από τους πολίτες να συμπορευθούμε σε μία προσπάθεια αναγέννησης που χρειάζεται η πατρίδα μας. Αυτή είναι για μένα η πρόκληση της επόμενης μέρας και δεν συνδέεται μόνο με τα Μνημόνια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι θα διεκδικήσει τη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα «μόλις ανακτήσει η Ελλάδα την αναγκαία πολιτική της αξιοπιστία». Εκτιμά δε ότι το 2021, όταν θα συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση, η Ελλάδα «θα είναι μια χώρα εντελώς διαφορετική από αυτήν που ζούμε σήμερα. Μια χώρα στην οποία θα θέλουν να επιστρέφουν όσοι σήμερα την εγκαταλείπουν».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις