Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Τυχοδιώκτης ο Τσίπρας, ζει σε παράλληλο σύμπαν

Μητσοτάκης: Τυχοδιώκτης ο Τσίπρας, ζει σε παράλληλο σύμπαν

Ήταν δεδομένο πως η συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα, από τη στιγμή που αποφάσισε να μιλήσει ο πρωθυπουργός, θα μετατρεπόταν σε… κόντρα μεγατόνων ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να ξεκίνησε… συναινετικά μιλώντας για τη μάχη να μην κλείσουν τα σύνορα, στη συνέχεια όμως ανέβασε τους τόνους στα ύψη!

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως επί οκτώ μήνες παρίστανε ότι διαπραγματεύεται σκληρά και τώρα, πέντε μήνες αφού οι πολίτες τον ψήφισαν ξανά, παριστάνει ότι διαπραγματεύεται αλλά ο λογαριασμός μεγαλώνει. Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με την πολιτική της καταστρέφει και αφανίζει τον κόσμο της αγροτιάς!

Η φορολογική μεταρρύθμιση, είπε, είναι μια λαιμητόμος έτσι όπως θέλουν να εφαρμοσθεί. «Είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ότι θα οδηγηθούμε σε μειώσεις συντάξεων», τόνισε. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του είπε: «Θέλετε να στήσετε ένα νέο σκηνικό ρήξης με τους εταίρους» και τον κατηγόρησε για τυχοδιωκτισμό.

Έγινε ακόμα πιο σκληρός παρομοιάζοντας το παράλληλο πρόγραμμα με παράσταση την οποία, όπως είπε, είχε ανάγκη ο πρωθυπουργός. «Παίρνετε το ψωμί από το τραπέζι των ανθρώπων και σε ανταπόδοση τους δίνετε ψίχουλα» θύμισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι έλεγε όταν η ΝΔ παρουσίαζε το δικό της παράλληλο πρόγραμμα.

«Εμείς δεν θα σας πούμε έτσι και δεν θα σπεκουλάρουμε πάνω στον πόνο των απλών ανθρώπων. Δεν θα δεχτούμε όμως πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης να παρουσιάζονται ως δικές σας», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Για το νομοσχέδιο ο κ. Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στους πολίτες ότι είναι κοινή διαπίστωση ότι η κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά δυσάρεστη και ο κόσμος πιέζεται ακόμα πολύ. «Σήμερα πλήττονται περισσότερο οι πιο αδύναμοι και οι πολίτες αισθάνονται ότι κάνουν θυσίες χωρίς αποτέλεσμα. Επικρατεί ένα αίσθημα βαθιάς απογοήτευσης και μια ψυχολογία βαθιάς αποτυχίας και για τον λόγο αυτό ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση του». Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι είπε ψέμματα στον κόσμο. «Ο κ. Τσίπρας είναι πιο παλιός και από το παλιό» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Όσοι πολίτες αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί δεν βρίσκουν τίποτα το αριστερό στην πολιτική που ακολουθείται», τόνισε.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι ζει σε παράλληλο σύμπαν και μίλησε για υποκρισία πίσω από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. «Δεν έχετε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι άνεργοι οι πολίτες που ζουν σε ακραία φτώχεια. Οι βαριά ασθενείς», είπε ο κ. Μητσοτάκης και επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας κατηγορώντας τον ότι δεν προχώρησε τις προσλήψεις σε γιατρούς και προσωπικό. «Κερδίσατε μια φορά εξαπατώντας τους πολίτες και θέλετε να τους εξαπατήσετε και δεύτερη φορά αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Τους κατηγόρησε επίσης για την αύξηση στα εισιτήρια των συγκοινωνιών και αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στο Πέραμα είπε ότι έταξε πολλά αλλά όχι δουλειές και επενδύσεις. «Βασίζεστε μόνο στην ελεημοσύνη του κράτους» τόνισε και απευθυνόμενος ξανά στον πρωθυπουργό του είπε: «Έχετε αλλεργία στις επενδύσεις. Το δικό σας παράλληλο πρόγραμμα είναι το πρόγραμμα ελέγχου του κράτους!».

Δεν άφησε εκτός ούτε τις κρίσεις στην αστυνομία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αντικατέστησε άξιους αξιωματικούς που δεν τους ήταν αρεστοί! «Έχετε αγωνία να μείνετε στην εξουσία! Ο τόπος έχει ανάγκη από μια ειλικρινή συζήτηση για το τι είναι πραγματικά κοινωνική πολιτική. Δεν μπορείτε όμως να την υπηρετήσετε αν δεν αναπτυχθεί αναπτυξιακή πολιτική. Δεν το έχετε καταλάβει και δυστυχώς θα μοιράζουμε μονίμως την φτώχεια μας», είπε και ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει πρόγραμμα κοινωνικής συνοχής.

Είπε ακόμα ότι χρειάζεται ένα πλέγμα δράσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αλλά και τη στήριξη της προσχολικής αγωγής για να βρίσκουν όλα τα παιδιά θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είτε δημόσιους είτε με κουπόνι. «Η κυβέρνηση αυτή καταθέτει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως έναν βολικό επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Είναι ένα δήθεν αντίβαρο στα μέτρα Κατρούγκαλου και Αλεξιάδη. Στις συνεχείς παλινωδίες στην συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων. Δεν σας πιστεύει κανείς πια. Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έγινε ένα κακό ανέκδοτο», επεσήμανε.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση πως καθυστέρησε πολύ και επεσήμανε ότι η χώρα είναι απομονωμένη και αντιμετωπίζεται με καχυποψία. «Σε όλες τις συναντήσεις που είχα στην Ευρώπη απαίτησα να ασκήσει πίεση στην Τουρκία για να σταματήσει αυτή η παράνομη πρακτική της μεταφοράς των προσφύγων στα νησιά. Ζήτησα επίσης και από τους εταίρους μας να αναλάβουν τι ευθύνες τους. Ο αγώνας αυτός για την υπεράσπισης των ελληνικών θέσεων θα συνεχιστεί από εμάς, μακριά από κομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Κερδίσαμε 15 ημέρες και δώσαμε μια μάχη και εγώ και ο πρωθυπουργός για να αποφευχθεί το κλείσιμο των συνόρων», είπε.

Και συμπλήρωσε πως δεν είναι τυχαίο ότι άλλαξε η πορεία και φτάνουν όλοι στο Καστελόριζο και κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την Τουρκία ότι δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε