Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Συνεχίζει τις αντιφάσεις για την Εύα Καϊλή

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Συνεχίζει τις αντιφάσεις για την Εύα Καϊλή
Οι φυλακές όπου κρατείται η Εύα Καϊλή

Συνεχίζει τις αντιφάσεις για την Εύα Καϊλή ο συνήγορος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στα δελτία ειδήσεων για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, η οποία κρατείται σε φυλακές στις Βρυξέλλες, κατηγορούμενη για εμπλοκή στο “Qatar Gate”. 

Η λήψη απόφασης από το προδικαστικό συμβούλιο για το αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλή αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε σχετικά για την αναβολή ότι “οι λόγοι που ζητήσαμε αναβολή είναι ότι η κα Καϊλή θα ήθελε να δει περισσότερο τα στοιχεία της δικογραφίας, όπως και εμείς, και από κοινού να χαράξουμε τους υπερασπιστικούς μας ισχυρισμούς. Η ακρόασή της θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου και είναι ένα ικανοποιητικό διάστημα για την υπεράσπιση. Δεν ομολογούμε ενοχή, αλλά δηλώνουμε ότι είναι αθώα. Αν δηλώσεις την ενοχή σου, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν μπορεί να αποδειχθεί μια κατηγορία που δεν υφίσταται”.

Ωστόσο, μόλις λίγα λεπτά αργότερα, μιλώντας στον APHA, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε για την αναβολή: “Είχαμε πληροφορία ότι θα υπήρχε απεργία των υπαλλήλων και δεν θα γινόταν η μεταγωγή στο δικαστήριο. Την τελευταία στιγμή βρέθηκε συνεργείο. Αυτό αιφνιδίασε τον συνάδελφο στις Βρυξέλλες, επικοινωνήσαμε ανταλλάξαμε γραπτά μηνύματα και αποφάσισε ο συνάδελφος με τη σύμφωνη γνωμη τη δικιά μου αναβολή. Θα είμαι στο δικαστήριο στις 22 Δεκεμβρίου διότι διακυβεύεται η προσωπική της ελευθερία”.

Φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε: “Κάποιοι επιλέγουν να αποδέχονται στις κατηγορίες για να έχουν μια καλύτερη ποινική μεταχείριση. Το μόνο που μπορώ να πω ότι εμείς δεν θα δώσουμε μάχη για μια ήπια ποινή, αλλά για να αποδειχθεί η αθωότητά της. Τον κύριο λόγο έχουν οι συνάδελφοι στις Βρυξέλλες”.

Για τις φωτογραφίες με τις δεσμίδες των χαρτονομισμάτων σχολίασε: “Αυτή είναι μια σοκαριστική αναμφισβήτητα φωτογραφία. Είναι τα χρήματα που βρέθηκαν σε όλους τους συγκατηγορούμενους και ένα μέρος ήταν στο σπίτι της κ. Καϊλή και του συντρόφου της. Δεν ξέρουμε αν αυτή η βαλίτσα είναι η φερόμενη βαλίτσα. Διαβάσατε από κάτω ότι είναι η βαλίτσα που είχε ο πατέρας της κ. Καϊλή, ή είναι αυτά χρήματα της κ. Καϊλή; Εχει γίνει κάποια ανακοίνωση από τις βελγικές αρχές για πόσα χρήματα βρέθηκαν. Ας περιμένουμε την δικαιοσύνη. Υπήρχαν χρήματα… Έχουμε ισχυρά επιχειρήματα που τεκμηριώνουν την μη γνώση της κα Καϊλή και πιο ισχυρά επιχειρήματα ότι δεν είχε κανένα κίνητρο το Κατάρ ή άλλες χώρες του Κόλπου να δώσουν χρήματα στην κα Καϊλή γιατί δεν τους πρόσφερε τίποτα, Εφάρμοσε την πολιτική του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Στην ερώτηση πώς είναι δυνατόν να αγνοούσε η Εύα Καϊλή την ύπαρξη των χρημάτων μέσα στο σπίτι της ο κ. Δημητρακόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει: “Θέλετε να κάνουμε δημόσια τηλεδίκη; Τώρα θέλετε όποια στοιχεία έχω από τους συναδέλφους μου που τεκμηριώνουν να τα δώσω στο δημόσιο διάλογο. Να υποκαταστήσω δηλαδή το δικαστήριο. Δεν μπορώ να απαντήσω. Συγχωρέστε με. Ούτε δικά της ήταν τα χρήματα… Τι θέλετε να γίνω δημόσιος κατήγορος και να κατονομάσω τίνος ήταν τα χρήματα”.

Για τις καταγγελίες ευρωβουλευτών ότι όσες φορές η Εύα Καϊλή τους πλησίαζε, τους μιλούσε για το Κατάρ, είπε: «Όλα αυτά που σας λένε θα είχαν μεγάλη αξία αν είχαν γίνει έγγραφες αναφορές κατά της κα Καϊλή στο χρόνο που τα καταγγέλλουν. Όσα γίνονται εκ των υστέρων ενέχουν και μια ιδιοτέλεια. Να ξέρετε όσες ψηφοφορίες έγιναν για το Κατάρ και άλλες χώρες του Κόλπου έγιναν με συντριπτική πλειοψηφία. Συνηθίζεται να ψηφίζεις σε επιτροπή που δεν είσαι μέλος. Το αποτέλεσμα ήταν 99% αν δεν ήταν και ομόφωνο».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε επίσης ότι “δεν γνωρίζω αν προφυλακίστηκε ο σύζυγος της κα Καϊλή. Δεν έχω καμιά συνεργασία με τον δικηγόρο του, ούτε γνωρίζω ποιος είναι. Τα συμπεράσματα δικά σας… Δεν υπάρχει δικηγόρος στην Ελλάδα που να εκπροσωπεί τον σύζυγό της”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις