Πολιτική

Μπλόκο Τσίπρα στα τρακτέρ! Με διάγγελμα θα ανακοινώσει μείωση των εισφορών

- Παίρνει πάνω του το ζήτημα των αγροτών ο Αλέξης Τσίπρας
- Θέλει να προλάβει την κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα το Μαξίμου
- Μειώσεις ανάλογες με εκείνες των ελεύθερων επαγγελματιών σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ελαφρύνσεις και στις εισφορές των αγροτών ετοιμάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζονται αλλαγές στο ύψος των εισφορών, ανάλογες με εκείνες που έγιναν για τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Όμως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα υπάρχει μία διαφορά. Η ρύθμιση για τους αγρότες θα έχει πιο μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα είναι τριετούς διάρκειας με δέσμευση για επανεξέταση όπως για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός σκέφτεται να κάνει διάγγελμα πριν από την έλευση των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή. Και υπάρχει η σκέψη, αν τελικά γίνει το διάγγελμα, ο Αλέξης Τσίπρας να παρουσιάσει τη νέα πρόταση προς τους αγρότες.

Αλλά ακόμα και αν τελικά εγκαταλειφθεί η ιδέα του διαγγέλματος οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ο πρωθυπουργός που θα παρουσιάσει τη νέα ρύθμιση προς τους αγρότες και θα τους καλέσει να τον επισκεφτούν για να κάνουν διάλογο.

Με τη νέα πρόταση, αλλά και με την ανάληψη όλης της πρωτοβουλίας από τον Αλέξη Τσίπρα, το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει ότι θα ενισχύσει εκείνα τα μπλόκα που δεν επιθυμούν την κάθοδο στην Αθήνα, (Τέμπη, Μικροθήβες, Προμαχώνας), καθώς και εκείνους τους αγρότες που τάσσονται υπέρ του διαλόγου για να βρεθεί λύση.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα ενισχύσει και τις διαφοροποιήσεις που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό του αγροτικού κινήματος, θα απομονωθούν εκείνοι που χαρακτηρίζονται ακραίοι και πιο μετριοπαθή στοιχεία ίσως μπορέσουν να ενισχυθούν και να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων των αγροτών.

Οσον αφορά στο ερώτημα τι θα γίνει τελικά με το κουαρτέτο και με το ασφαλιστικό μετά τις εκπτώσεις στις εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, η απάντηση είναι πως το μεγάλο, το κεντρικό πρόβλημα δεν είναι το ασφαλιστικό ή το φορολογικό. Το καθοριστικό και το κυρίαρχο ζήτημα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο είναι το δημοσιονομικό κενό.

Και όπως έλεγε στο newsit.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και αρμόδιος υπουργός «αν κλείσει το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, τότε πιο εύκολα θα βρεθούν οι λύσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό».

Να υπενθυμίσουμε ότι το δημοσιονομικό κενό δεν είναι ένα αθώο κενό, αλλά σημαίνει είτε εισπρακτικά μέτρα, είτε περικοπή δαπανών, είτε συνδυασμός των δύο για να καλυφθεί η ¨τρύπα¨. Και μία από τις μεγάλες διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση είναι αν το κενό θα πρέπει να καλυφθεί με φόρους και εισπρακτικά μέτρα ή με περικοπή δαπανών. Η κυβέρνηση επιλέγει την πρώτη οδό, όπως και όλες οι προηγούμενες, ενώ το κουαρτέτο τη δεύτερη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Χαρδαλιάς: «Μηδενική ανοχή και σε νομικό επίπεδο για τους υπαίτιους της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική»
Η Περιφέρεια Αττικής καταθέτει δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας του εμπρησμού που φέρεται να τελέστηκε στις 31 Ιουλίου στη Βοιωτία
Η επόμενη ημέρα της φωτιάς στη Δυτική Αττική
Μιχάλης Χουρδάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μου πήρε το γραφείο στη Βουλή και όταν ρώτησα πού θα κάθομαι μου είπε στις σκάλες»
«Ένας βασικός λόγος που με διέγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ότι δεν δέχτηκα να κάνω χατίρια και χάρες σε ό,τι αφορά συνεργάτες, και όχι μόνο»
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
20
Στο Πόρτο Γερμενό σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να είναι άλλοθι»
Έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του μόλις σβήσουν οι φωτιές και «κάτσει η σκόνη», διερωτώμενος ποιος είχε την ευθύνη του εναέριου συντονισμού στην Ψάθα και ποια πρωτόκολλα ίσχυαν
O Νίκος Ανδρουλάκης
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τις φωτιές: Αεροσκάφη Diamond παρέμειναν καθηλωμένα λόγω έλλειψης χειριστών
Κεντρικό σημείο της αντιπολιτευτικής επιχειρηματολογίας αποτελεί το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ», το οποίο είχε παρουσιαστεί από την κυβέρνηση ως η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Πολιτική Προστασία
Πυροσβεστικό ελικόπτερο 7
Ο Αυγερινός τρολάρει την Καρυστιανού ενώ συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Από την «υφαρπαγή» στην… «απαγωγή» της ηγεσίας
Το Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος καταγγέλλει «εσωτερική άλωση», ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτης της απαντά με σαρκαστικό βίντεο, ενώ η Κατερίνα Μουτσάτσου, η Μαρία Ιωαννίδου και ο Τάκης Κοτσόργιος ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα
Μαρία Καρυστιανού και Θανάσης Αυγερινός
26
Στους πυροσβέστες στα Βίλια ο Στέφανος Κασσελάκης: «Τώρα είναι η ώρα και της βοήθειας και των ευθυνών»
Ο πρόεδρος των Δημοκρατών επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στους πυροσβέστες και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών
Κασσελάκης, πυροσβέστες, Βίλλια
Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βοιωτία: «Να σταματήσουμε να κλαίμε πάνω από τα καμένα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει τις αποζημιώσεις και έθεσε ερωτήματα για τον εναέριο συντονισμό στη σύγκρουση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα
Ανδρουλάκης, Βοιωτία