Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μπορέλ: Χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητική» την έρευνα για διαφθορά, μετά το σκάνδαλο με την Εύα Καϊλή

Μπορέλ: Χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητική» την έρευνα για διαφθορά, μετά το σκάνδαλο με την Εύα Καϊλή

Ο Ζοζέπ Μπορέλ σχολίασε σήμερα την έρευνα που γίνεται στο Βέλγιο για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ του Κατάρ, μετά το σκάνδαλο με την Εύα Καϊλή, η οποία συνελήφθη μαζί με άλλα τρία πρόσωπα και κρατείται στις φυλακές Saint Gilles. Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητική» την έρευνα.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ μίλησε σε δημοσιογράφους σήμερα (12.12.2022) για το σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ, στο οποίο είχε κεντρικό ρόλο και η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή και επισήμανε ότι για την ώρα δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε βάρος οποιουδήποτε από την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, ούτε από τις αντιπροσωπείες.

Ο Μπορέλ ρωτήθηκε για το τι σημαίνει για τη σχέση με το Κατάρ το σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο είχε ανάμειξη και η Εύα Καϊλή, αλλά και σχετικά με τις συνέπειες και σημείωσε ότι δεν είναι «δικαστής».

«Είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία. Βεβαίως τα νέα είναι πολύ ανησυχητικά. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάποια γεγονότα, τα οποία με ανησυχούν ως πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», επισήμανε, ο Ζοσέπ Μπορέλ. Ο ίδιος προσέθεσε ότι δεν υπάρχει κάτι ή κάποια αναφορά σε βάρος οποιουδήποτε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης ή τις αντιπροσωπείες. «Γίνονται ενέργειες από την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές. Πρέπει να ακολουθήσουμε αυτές τις ενέργειες» υπογράμμισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Οι τελευταίες πληροφορίες για το όλο θέμα διαφθοράς υπέρ του Κατάρ, που συγκλονίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την Ελλάδα, ανέφεραν ότι στην κατοχή του πατέρα της της Εύας Καϊλή βρέθηκαν σχεδόν 600.000 ευρώ, ενώ άλλα 150.000 ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή της ευρωβουλευτή. Η Καϊλή βρίσκεται πλέον στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Saint Gilles του Βελγίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις