Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μυρσίνη Ζορμπά: Δεν πωλείται τίποτα! Σύντομα θα λήξει αυτή φιέστα

Μυρσίνη Ζορμπά: Δεν πωλείται τίποτα! Σύντομα θα λήξει αυτή φιέστα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Την ρητή διαβεβαίωση ότι «κανείς δεν πουλάει τίποτα…» έδωσε η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με την απεργία στα μουσεία και την ανησυχία των αρχαιοφυλάκων για τους αρχαιολογικούς χώρους που θα περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση.

Η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, επιτέθηκε στα κόμματα της Αντιπολίτευσης που της έθεσαν το θέμα της λίστας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων που έχουν μπει στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας ότι “θέλω να απαντήσω σε αυτό που ακούστηκε “δεν πωλείται”. Νομίζω ότι κανείς δεν “πουλάει” και σε αυτό συμφωνούμε όλοι”. Άλλωστε, σημείωσε ότι με βάση το νόμο “δεν μπορεί να πουληθούν, καθώς εξαιρεί ρητά τους αρχαιολογικούς χώρους, τους χώρους της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και τους χώρους δημόσιου σκοπού. Και αν κανείς λέει κάτι άλλο, θα πρέπει να επισκεφθεί ένα καλό νομικό για να τον ενημερώσει. Υπάρχουν άλλωστε ανακοινώσεις σχετικές τόσο του υπουργείου Οικονομικών και όσο και του υπουργείου Πολιτισμού”.
Η υπουργός σημείωσε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί αυτή η λίστα των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ και τότε θα επαλειφθούν τα στοιχεία των ακινήτων από όλες τις Εφορίες και θα δοθεί στην δημοσιότητα, καθώς κανένας δεν θέλει να κρύψει τίποτα.
Η κυρία Μυρσίνη Ζορμπά, μάλιστα, έγινε ιδιαίτερη αιχμηρή προς την αντιπολίτευση, λέγοντας πως όταν ολοκληρωθεί αυτή διαδικασία τότε «θα λυθεί και αυτό το πανηγύρι που έχει στηθεί…». Τόνισε πως σήμερα ανέβηκε στην Ακρόπολη, όπου πολλοί τουρίστες είχαν βγάλει εισιτήριο και ήταν οι πύλες κλειστές και αυτό πληγώνει την πολιτιστική μας κληρονομία. Η κα Ζορμπά επισήμανε ότι συζήτησε με τους απεργούς και έδωσε ραντεβού με τους συνδικαλιστές για την επόμενη εβδομάδα και κατέληξε λέγοντας ότι σύντομα θα τελειώσει “όλη αυτή η φιέστα που δεν μπορεί να έχει το παραμικρό ψήγμα αλήθειας…”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις