Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

«Μυστικός δείπνος» Τσίπρα και κορυφαίων υπουργών με έξι εφοπλιστές

«Μυστικός δείπνος» Τσίπρα και κορυφαίων υπουργών με έξι εφοπλιστές

Με θέα την Ακρόπολη και παρέα έξι Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες δείπνησε το βράδυ της Τετάρτης (06/03/2019) ο πρωθυπουργός ΑλέξηςΤσίπρας, έχοντας δίπλα του τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

Η παρέα βρέθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου Grand Hyatt στην Συγγρού και οι πληροφορίες λένε ότι το κλίμα ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστο. Η συνάντηση αυτή ήρθε μια εβδομάδα μετά την επίσημη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους του εφοπλιστικού κόσμου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί να θυμίσουμε ότι υπεγράφη νέο συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας βάση του οποίου οι Έλληνες εφοπλιστές να δίνουν το 10% επί των ετήσιων κερδών από τα μερίσματα των επιχειρήσεων σε ελληνόκτητα πλοία. Μάλιστα ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην συμφωνία είχε πει ότι  «Αυτό το σταθερό ποσοστό θα μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε στους προϋπολογισμούς μας και να υπολογίζουμε κάποια σταθερά έσοδα, τα οποία αποτελούν κάτι σημαντικό στις ημέρες που διάγουμε. Το 10% είναι μία σημαντική συμφωνία στην οποία καταλήξαμε».

Να σημειώσουμε ότι «με βάση το ύψος των δηλωθέντων μερισμάτων των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία μετα από αυτή την συμφωνία  θα είναι κατ΄ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις