Πολιτική

«Μυστικός δείπνος» Τσίπρα και κορυφαίων υπουργών με έξι εφοπλιστές

Με θέα την Ακρόπολη και παρέα έξι Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες δείπνησε το βράδυ της Τετάρτης (06/03/2019) ο πρωθυπουργός ΑλέξηςΤσίπρας, έχοντας δίπλα του τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η παρέα βρέθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου Grand Hyatt στην Συγγρού και οι πληροφορίες λένε ότι το κλίμα ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστο. Η συνάντηση αυτή ήρθε μια εβδομάδα μετά την επίσημη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους του εφοπλιστικού κόσμου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί να θυμίσουμε ότι υπεγράφη νέο συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας βάση του οποίου οι Έλληνες εφοπλιστές να δίνουν το 10% επί των ετήσιων κερδών από τα μερίσματα των επιχειρήσεων σε ελληνόκτητα πλοία. Μάλιστα ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην συμφωνία είχε πει ότι  «Αυτό το σταθερό ποσοστό θα μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε στους προϋπολογισμούς μας και να υπολογίζουμε κάποια σταθερά έσοδα, τα οποία αποτελούν κάτι σημαντικό στις ημέρες που διάγουμε. Το 10% είναι μία σημαντική συμφωνία στην οποία καταλήξαμε».

Να σημειώσουμε ότι «με βάση το ύψος των δηλωθέντων μερισμάτων των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία μετα από αυτή την συμφωνία  θα είναι κατ΄ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύνθημα εκλογικής μάχης στην ΕΛΑΣ: «Σηκώνουμε τα μανίκια» – Το σχέδιο έως τις γιορτές
Πρώτη τηλεδιάσκεψη του Μίλτου Χατζηγιαννάκη με τις Συντονιστικές Επιτροπές των 59 εκλογικών περιφερειών - Εξορμήσεις Τσίπρα στην περιφέρεια, 500 νέοι τομεακοί υπεύθυνοι και οργανωτικά δίκτυα σε κάθε δήμο
Αλέξης Τσίπρας
Η τηλεθέαση που έκανε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ και η μάχη για την ηγεμονία στην αντιπολίτευση
Η συνέντευξη στον ΣΚΑΪ άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης με κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ - Τι κρύβεται πίσω από τα υψηλά ποσοστά στο σύνολο και το μεγάλο χάσμα στις νεότερες ηλικίες
Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ