Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΝΔ εναντίον Τσίπρα: Ο οικονομολόγος που θαυμάζει πρότεινε αυτόνομο νόμισμα στην Κρήτη!

Νέο επεισόδιο στην κόντρα ΝΔ – κυβέρνησης με αφορμή την θεωρία της «ολιγαρκούς αφθονίας» του Γάλλου οικονομολόγου, Σερζ Λατούς.

Το νέο επεισόδιο στη διαμάχη Τσίπρα – ΝΔ για την «ολιγαρκή αφθονία» είναι ένα βίντεο από συνέντευξη του Γάλλου οικονομολόγου, Σερζ Λατούς στο «Κρήτη TV». Το βίντεο παρουσιάστηκε από την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και παρουσιάζει τον Λατούς να λέει το 2011 ότι το ευρώ θα καταρρεύσει, διότι είναι «το νόμισμα των τραπεζών και των πολυεθνικών». Επιπλέον, δήλωνε ότι οι Κρητικοί πρέπει να διεκδικήσουν την πολιτική τους αυτονομία και γι’ αρχή να επιστρέψουν σ’ ένα δικό τους, νέο μινωικό νόμισμα.

Δείτε το video που παρουσίασε η ΝΔ:

Υπενθυμίζεται ότι με το βιβλίο του Λατούς για την «ολιγαρκή αφθονία» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στις σχετικές αναφορές του προέδρου της ΝΔ, με την κυρία Σπυράκη να διερωτάται: «Θέλουμε μια Ελλάδα χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλών προσδοκιών, με πολίτες που θα αρκούνται στα λίγα, ενώ μια πολιτική νομενκλατούρα θα ζει καλά; Ή μια Ελλάδα που θα αναπτύσσεται δυναμικά, με θέσεις εργασίας και εισοδήματα για όλους;».

Προέβλεψε επίσης ότι η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες, ενώ ζήτησε τη σύγκληση της διακομματικής επιτροπής στο υπουργείο Εσωτερικών για τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και των εθνικών, εφόσον ο πρωθυπουργός αποφασίσει να γίνουν το Μάιο.

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις