Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Οι δρόμοι του Τσίπρα συναντιούνται με την Λεπέν

ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ lockdown

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως ταυτίστηκε με την Χρυσή Αυγή και την Λεπέν στην ψηφοφορία για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έγκριση της νέας Επιτροπής υπό την Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, στάθηκε αφορμή για νέα επίθεση της Νέας Δημοκρατίας.

Το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση “συμπόρευση” με την Χρυσή Αυγή και το κόμμα της Λεπέν, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη και τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποκάλυψε για μια ακόμη φορά το αληθινό του πρόσωπο. Το αντιευρωπαϊκό του πρόσωπο. Καταψηφίζοντας τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρέα με την Χρυσή Αυγή, την GUE και την Λεπέν. Με την στάση του απέδειξε ότι ο ευρωπαϊσμός του είναι ένα ακόμη σύνθημα χωρίς αντίκρισμα. Με μια στάση στον Ολάντ (κάποτε Ολαντρέου) για τις αναγκαίες φωτογραφίες, οι δρόμοι του κ. Τσίπρα συναντιούνται με τη Λεπέν».

Πανηγυρική εκλογή της νέας Επιτροπής

Για την ιστορία, 461 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έναντι 157 κατά και 89 αποχών.

Η Γερμανίδα χρειαζόταν απλή πλειοψηφία για να επικυρωθεί η υποψηφιότητά της ως προέδρου της νέας Κομισιόν και να διαδεχθεί τον Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας νωρίτερα η φον ντερ Λάιεν τόνισε πως Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μεταρρυθμίσει το σύστημά της για τη χορήγηση ασύλου και να ενισχύσει τα εξωτερικά σύνορά της.

«Η μετανάστευση δεν θα φύγει, θα μείνει μαζί μας», δήλωσε απευθυνόμενη στους ευρωβουλευτές. «Είναι μια τραγωδία το γεγονός ότι μια μητέρα στο Βιετνάμ δέχεται μήνυμα από την κόρη της στην Ευρώπη που λέει ότι δεν έχει χώρο να αναπνεύσει», είπε ακόμη η φον ντερ Λάιεν αναφερόμενη στο μήνυμα που εστάλη από μία γυναίκα μεταξύ των 39 μεταναστών που βρέθηκαν νεκροί τον περασμένο μήνα μέσα σε νταλίκα στη Βρετανία.

Οι μετανάστες που μένουν στην Ευρώπη θα πρέπει να ενσωματώνονται, «όμως πρέπει επίσης να εξασφαλίζουμε ότι αυτοί που δεν έχουν δικαίωμα να μείνουν, θα επιστρέφουν στην πατρίδα τους», τόνισε η φον ντερ Λάιεν.

Η ίδια είπε ακόμη πως θα συνεργαστεί στενά με τη Βρετανία για να συντονίσει την αποχώρησή της από την ΕΕ.

«Όλοι γνωρίζουμε πως ένα μέλος της οικογένειάς μας προτίθεται να εγκαταλείψει την ένωσή μας», είπε προκαλώντας χειροκροτήματα και φωνές από λίγους Βρετανούς ευρωβουλευτές που κρατούσαν βρετανικές σημαίες. Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές θα χαρούν που μια «πολύ, πολύ μικρή ομάδα σ’ αυτό το σώμα δεν θα μπορεί πια να κάνει τόσο θόρυβο», πρόσθεσε σε μια προφανή αναφορά στους βουλευτές του κόμματος του Brexit. «Θα είμαι πάντα υπέρ της παραμονής», τόνισε η φον ντερ Λάιεν. «[Παρά το Brexit] οι δεσμοί και η φιλία ανάμεσα στους λαούς μας είναι άρρηκτοι», πρόσθεσε

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις