Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

ΝΔ για Τσίπρα: 100 να’ ναι οι μέρες της κυβέρνησής σας

ΝΔ για Τσίπρα: 100 να’ ναι οι μέρες της κυβέρνησής σας

Με ασυνήθιστη φρασεολογία, η ΝΔ επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του.

“Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας πρωθυπουργός ζητά από τους πολίτες να θυμούνται μόνο τις τελευταίες 100 μέρες του και να ξεχάσουν τις 1306 που προηγήθηκαν. Ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται προφανώς πως κάθε φορά που μιλά για τις δήθεν 100 μέρες εκτός μνημονίων, οι Έλληνες εύχονται 100 να ‘ναι οι μέρες της κυβέρνησής του. Το πολύ…” αναφέρει η ΝΔ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

‘Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας πρωθυπουργός ζητά από τους πολίτες να θυμούνται μόνο τις τελευταίες 100 μέρες του και να ξεχάσουν τις 1306 που προηγήθηκαν.

Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα οι Έλληνες θυμούνται και τα ψέματα που είπε για να πάρει την εξουσία και την τεράστια ζημιά που προκάλεσε στη χώρα και τους πολίτες εδώ και 4 χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται προφανώς πως κάθε φορά που μιλά για τις δήθεν 100 μέρες εκτός μνημονίων, οι ‘Έλληνες εύχονται 100 να ‘ναι οι μέρες της κυβέρνησής του. Το πολύ…”.

Μετωπική επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη και ΝΔ

Η ανακοίνωση της ΝΔ έρχεται ως απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον αρχηγό της, λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο τελευταίο σκαλί της αναξιοπρέπειας, ζητώντας στο Βερολίνο από τη γερμανική κυβέρνηση να εξαντλήσει την αυστηρότητα της στο θέμα των συντάξεων. “Τελικά, ακόμη και οι Γερμανοί τον αγνόησαν. Γιατί ακόμη και οι ομοϊδεάτες του κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη δε μπορούν να μη διακρίνουν ποιος είναι και ποιος δεν είναι αναξιόπιστος”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τις αναφορές του περί τέταρτου μνημονίου, τις οποίες χαρακτήρισε “καθόλου τυχαίες”. “Ήταν στρατηγική επιλογή συγκεκριμένων κύκλων για την Ελλάδα. Κύκλων εκτός αλλά και εντός της χώρας”, είπε και πρόσθεσε ότι “γι’ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης έχει ετοιμάσει το πρόγραμμά του έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στο 4ο Μνημόνιο”.

“Θα έλεγε ότι το φέραμε εμείς δήθεν με την ανικανότητά μας, και αυτός θα είχε το know how να το εφαρμόσει. Και τώρα που τους διαψεύσαμε με πάταγο, τους έμειναν στα χέρια και τα μνημόνια και οι πιστοληπτικές γραμμές”, σχολίασε.

Στον αντίποδα αυτού του μνημονιακού προγράμματος Μητσοτάκη, είναι η δική μας πολιτική“, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι “για μας προτεραιότητα είναι ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, οι κοινωνικά αποκλεισμένοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες”.

Σημείωσε ότι “στη βάση αυτή, παίρνει συγκεκριμένη μορφή και το πολιτικό δίλημμα των εκλογών του Οκτώβρη του 2019”, υπογραμμίζοντας ότι “μας χωρίζει λοιπόν όχι μόνο ιδεολογική, πολιτική και αξιακή αλλά και προγραμματική άβυσσος με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη”.

Ειδικότερα είπε ότι ενώ η κυβέρνηση προχωρά για την εφαρμογή μιας πολιτικής αναδιανομής, υπέρ των ασθενέστερων, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεσμεύεται να εφαρμόσει την πολιτική του ΔΝΤ χωρίς το ΔΝΤ, να εφαρμόσει μνημονιακό πρόγραμμα χωρίς μνημόνια, μια δέσμευση που τελικά εγγυάται ότι θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα τη χώρα πίσω στο ΔΝΤ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις