Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

ΝΔ για Τσίπρα: Τον απολογισμό θα τον κάνουν οι Έλληνες

Νέα Δημοκρατίας Τσίπρας

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από τη Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα της αντιπολίτευσης κάνει λόγο για τρία χρόνια χαμένα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξής του στο Έθνος της Κυριακής, έκανε, μεταξύ άλλων, έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησής του. Και δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία.

Και φυσικά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανταπέδωσε τα πυρά. «Όσες συνεντεύξεις και να δώσει ο κ. Τσίπρας, τον απολογισμό θα τον κάνουν οι Έλληνες», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΝΔ: Τι δεν μας είπε ο κ. Τσίπρας

«Τι δεν μας είπε για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης ο κ. Τσίπρας: Ότι ήταν τρία χρόνια με 100 δισ. επιπλέον βάρος εξαιτίας του δικού του μνημονίου και της ύφεσης που προκάλεσε η πολιτική του. Τρία χρόνια με πάνω από 100 δισ. χρέη των Ελλήνων στην εφορία. Τρία χρόνια υπερφορολόγησης. Τρία χρόνια χαμένα που μας γύρισαν πίσω. Τρία χρόνια με μισθούς των 360 ευρώ. Τρία χρόνια με ζημιά για τους πολλούς. Τρία χρόνια καθημερινής ανασφάλειας για όλους. Όσες συνεντεύξεις και να δώσει ο κ. Τσίπρας, τον απολογισμό θα τον κάνουν οι Έλληνες».

Τι… είπε ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε πολλές φορές στην αντιπολίτευση κατά τη συνέντευξή του. Σε μια από τις αναφορές του, σχετικά με την κριτική για την πολιτική των επιδομάτων, είπε: «Μας κατηγορούν ποιοι; Αυτοί που έλεγαν «βάστα Σόιμπλε» και «τόσα κι άλλα τόσα»; Αυτοί που έλεγαν «αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια, θα έπρεπε να τα εφεύρουμε»;

Επίσης, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, επιτέθηκε ξανά στη ΝΔ  λέγοντας: «γνωρίζω βεβαίως ότι κάποιοι στενοχωρήθηκαν γι’ αυτό, διότι επενδύουν στην κοινωνική καταστροφή και όχι στην απήχηση του δικού τους προγράμματος. Αλλά δεν τους βγήκε».

«Η κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα τετραετίας»

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός απαντά κατηγορηματικά πως «η κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα τετραετίας. Στο πλαίσιο αυτό, μας απασχολούν δύο πράγματα: Η ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο και η οργάνωση της μετά τα Μνημόνια εποχής».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις