Πολιτική

ΝΔ για Υπουργικό Συμβούλιο: “Κυβέρνηση σε αποσύνθεση” – “Κυνικός θίασος”

Με σχόλια - δηλητήριο αντέδρασε απόψε η ΝΔ στα τεκταινόμενα, νωρίτερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο και τον άγριο καυγά Κοτζιά - Καμμένου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για “Κυβέρνηση σε αποσύνθεση” και για “κυνικό θίασο” κάνει λόγο η ΝΔ, σχολιάζοντας το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά από το Γραφείο Τύπου της οδού Πειραιώς, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ο κυνικός θίασος που κυβερνά βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και τα μέλη του δεν μπορούν να το κρύψουν ούτε κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν και στη συνέχεια να τους παρακολουθεί άβουλος να αλληλοκατηγορούνται για να μην χάσουν την καρέκλα τους.

Φτάνει πια. Η χώρα δεν μπορεί να βυθίζεται άλλο εξαιτίας σας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν πολύ τεταμένο με την κόντρα ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά να είναι έντονη. Ο υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε στον ΥΠΕΘΑ, κατηγορώντας τον ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει την επίσημη δέσμευση Καμμένου ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση εξαιτίας του θέματος των Σκοπίων. Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθυνόμενος στον υπουργό Άμυνας, τού ζήτησε να δεσμευθεί ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση ταυτιζόμενος με τις προσπάθειες της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

ΚΙΝΑΛ: Κακόγουστη παράσταση

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης δήλωσε:

Μετέτρεψαν το Υπουργικό Συμβούλιο σε κακόγουστη παράσταση.

Αφού χθες τα συμφώνησαν, σήμερα ο κ. Τσίπρας παρακαλεί τον κ. Καμμένο να «μην τον ρίξει».

Η καρέκλα τους πάνω απ’ όλα, την ώρα που οι εργαζόμενοι υποφέρουν από τα μέτρα τους.

Αλλά η αυλαία της παράστασης θα πέσει γρήγορα.

ΚΚΕ: Καυγάς για την εξουσία

Από τη δική του μεριά, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

Απ’ ότι φαίνεται το μόνο πρόβλημα του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο είναι η μη διατάραξη της κυβερνητικής συνοχής, με αφορμή το Σκοπιανό κι όχι φυσικά η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, την οποία κι έκανε γαργάρα, αφού συνιστά επίσημη κυβερνητική πολιτική.

Από κει και πέρα το να ζητάς από τους ΑΝΕΛ να μην ταυτιστούν με τη δεξιά και την ακροδεξιά, είναι σαν να ζητάς από κάποιον να μην ταυτίζεται με τον εαυτό του.

Το Ποτάμι: Ψευτοκαυγάδες!

Ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα:

Λίγες ώρες μετά τη μυστική συνάντησή τους, ο κ. Τσίπρας κάλεσε ενώπιον των υπουργών τον κ. Καμμένο να μη ρίξει την κυβέρνηση. Τι συνέβη; Αυτή τη φορά δεν τα βρήκαν; Αυτό το γαϊτανάκι, με δηλώσεις, αντιδηλώσεις και ψευτοκαυγάδες, που είναι σε βάρος της χώρας πρέπει να τελειώνει. Οι πολίτες έχουν πιο σοβαρά προβλήματα, από το να ασχολούνται διαρκώς με τις παραστάσεις τους. Αν διαφωνούν τόσο πολύ, ας αφήσουν τις καρέκλες. Αλλά είναι το τελευταίο που θα κάνουν.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης και Κυρανάκης καλούν τον Τραμπ να παρέμβει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μπορεί να αφήσει ιστορική παρακαταθήκη»
Τα δύο «γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στη Βρετανία, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια εξέλιξη παρακαταθήκη για τον δυτικό πολιτισμό
Κυρανάκης και Γεωργιάδης 19
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από το κόμμα Καρυστιανού: «Δεν συνθέτει, αλλά λειτουργεί με αρχηγικά στερεότυπα»
Κλιμακώνεται η αμφισβήτηση προς την ηγεσία - Τρία ακόμη πρώην στελέχη κάνουν λόγο για έλλειμμα συλλογικότητας, συγκεντρωτική λειτουργία και απόκλιση από τις ιδρυτικές αρχές του κινήματος
Μαρία Καρυστιανού 40
Ινστιτούτο Τσίπρα για ΔΕΔΔΗΕ: Αυξάνονται οι χρεώσεις, αλλά η θωράκιση του δικτύου μένει πίσω
Ανάλυση του ΙΝΑΤ συνδέει τις πρόσφατες πυρκαγιές με τις καθυστερήσεις στην αναβάθμιση του δικτύου διανομής και θέτει ερωτήματα για τις προτεραιότητες της διοίκησης, τις επενδύσεις, τα μερίσματα και την αξιοποίηση των δημόσιων πόρων
O Αλέξης Τσίπρας (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στρατηγική προτεραιότητα η βιομηχανία, στόχος μας το αναπτυξιακό άλμα»
Ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση με την Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και τεχνολογική αναβάθμιση
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
ΕΛΑΣ κατά Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάρρευση οροφής στο Νοσοκομείο Κορίνθου: Έργα «επικοινωνιακής βιτρίνας» στο ΕΣΥ
Το περιστατικό στο Νοσοκομείο Κορίνθου, λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια έργων ανακαίνισης από τον υπουργό Υγείας, πυροδοτεί νέα πολιτική αντιπαράθεση για την κατάσταση του ΕΣΥ
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του ΤΕΠ πριν από λίγες ημέρες ΓΡ.ΤΠ.