Πολιτική

ΝΔ για Υπουργικό Συμβούλιο: “Κυβέρνηση σε αποσύνθεση” – “Κυνικός θίασος”

Με σχόλια - δηλητήριο αντέδρασε απόψε η ΝΔ στα τεκταινόμενα, νωρίτερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο και τον άγριο καυγά Κοτζιά - Καμμένου.

Για “Κυβέρνηση σε αποσύνθεση” και για “κυνικό θίασο” κάνει λόγο η ΝΔ, σχολιάζοντας το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά από το Γραφείο Τύπου της οδού Πειραιώς, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ο κυνικός θίασος που κυβερνά βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και τα μέλη του δεν μπορούν να το κρύψουν ούτε κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν και στη συνέχεια να τους παρακολουθεί άβουλος να αλληλοκατηγορούνται για να μην χάσουν την καρέκλα τους.

Φτάνει πια. Η χώρα δεν μπορεί να βυθίζεται άλλο εξαιτίας σας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν πολύ τεταμένο με την κόντρα ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά να είναι έντονη. Ο υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε στον ΥΠΕΘΑ, κατηγορώντας τον ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει την επίσημη δέσμευση Καμμένου ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση εξαιτίας του θέματος των Σκοπίων. Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθυνόμενος στον υπουργό Άμυνας, τού ζήτησε να δεσμευθεί ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση ταυτιζόμενος με τις προσπάθειες της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

ΚΙΝΑΛ: Κακόγουστη παράσταση

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης δήλωσε:

Μετέτρεψαν το Υπουργικό Συμβούλιο σε κακόγουστη παράσταση.

Αφού χθες τα συμφώνησαν, σήμερα ο κ. Τσίπρας παρακαλεί τον κ. Καμμένο να «μην τον ρίξει».

Η καρέκλα τους πάνω απ’ όλα, την ώρα που οι εργαζόμενοι υποφέρουν από τα μέτρα τους.

Αλλά η αυλαία της παράστασης θα πέσει γρήγορα.

ΚΚΕ: Καυγάς για την εξουσία

Από τη δική του μεριά, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

Απ’ ότι φαίνεται το μόνο πρόβλημα του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο είναι η μη διατάραξη της κυβερνητικής συνοχής, με αφορμή το Σκοπιανό κι όχι φυσικά η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, την οποία κι έκανε γαργάρα, αφού συνιστά επίσημη κυβερνητική πολιτική.

Από κει και πέρα το να ζητάς από τους ΑΝΕΛ να μην ταυτιστούν με τη δεξιά και την ακροδεξιά, είναι σαν να ζητάς από κάποιον να μην ταυτίζεται με τον εαυτό του.

Το Ποτάμι: Ψευτοκαυγάδες!

Ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα:

Λίγες ώρες μετά τη μυστική συνάντησή τους, ο κ. Τσίπρας κάλεσε ενώπιον των υπουργών τον κ. Καμμένο να μη ρίξει την κυβέρνηση. Τι συνέβη; Αυτή τη φορά δεν τα βρήκαν; Αυτό το γαϊτανάκι, με δηλώσεις, αντιδηλώσεις και ψευτοκαυγάδες, που είναι σε βάρος της χώρας πρέπει να τελειώνει. Οι πολίτες έχουν πιο σοβαρά προβλήματα, από το να ασχολούνται διαρκώς με τις παραστάσεις τους. Αν διαφωνούν τόσο πολύ, ας αφήσουν τις καρέκλες. Αλλά είναι το τελευταίο που θα κάνουν.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στα «κάγκελα» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση σε αγροτικό φορέα στην Κρήτη: «Θεσμικός κατήφορος», «Αυτή είναι η "αριστεία" της ΝΔ»
Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου συνδέουν ευθέως την επιλογή του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Λευτέρης Αυγενάκης
Ξεκίνησαν οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ: «Σταθερό σε κάθε δοκιμασία, έτοιμο στο κάλεσμα της Ιστορίας, για τον σοσιαλισμό»
Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ μίλησε για ανάγκη ιδεολογικής αντεπίθεσης, για ενίσχυση της συνδικαλιστικής δράσης και για «επικίνδυνο γεωπολιτικό τοπίο»
Δημήτρης Κουτσούμπας
5
Στέφανος Τζουμάκας στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαχρονική άγρια διαφθορά με πανωγραψίματα και κομπίνες – Το υπουργείο Γεωργίας όταν ανέλαβα ήταν λογιστήριο
Ο πρώην υπουργός μίλησε για ένα διαχρονικό «πάρτι» με διαχρονικές ευθύνες στην διαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων
Ο Στέφανος Τζουμάκας