Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

ΝΔ: “Γραφικές φιέστες ο Τσίπρας”

ΝΔ

Σφοδρή επίθεση από τη ΝΔ εναντίον του πρωθυπουργού, μετά την ομιλία του στο Ζάππειο. Το… νέο Δημόσιο που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας και τα “βέλη” της Πειραιώς.

«Ο κ. Τσίπρας ανέξοδα και ανεύθυνα παριστάνει το μεταρρυθμιστή της Δημόσιας Διοίκησης. Βέβαια το ακροατήριό του μικραίνει όλο και περισσότερο». Αυτό δήλωσε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

«Δυόμιση χρόνια τώρα ξηλώνει τις μεταρρυθμίσεις που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και η πραγματικότητα στη Δημόσια Διοίκηση είναι: Κομματικοποίηση, στρατιές μετακλητών και συμβασιούχων, τοποθετήσεις συγγενών και κολλητών σε θέσεις ευθύνης, χειροτέρευση της θέσης της χώρας στη διαφθορά, ατιμωρησία των επίορκων και αναξιοκρατία.

Σήμερα επιχείρησε να αντιγράψει την Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας.

Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης αναρωτιέται γιατί του πήρε δυόμιση ολόκληρα χρόνια για να κατανοήσει ότι η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η σωστή.

Είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, δεν έχει την πολιτική βούληση και δεν μπορεί να τις κάνει πράξη. Όσες γραφικές φιέστες κι αν πραγματοποιήσει» δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Προσλήψεις ο Τσίπρας, “πόλεμος” η ΝΔ

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συμμετίχε ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η εκδήλωση αφορούσε στην «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019».

«Η εθνική στρατηγική για την Διοικητική Μεταρρύθμιση περιλαμβάνεται στον συνολικό σχεδιασμό για την μεταμνημονιακή Ελλάδα». Αυτό είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του στο Μουσείο Μπενάκη.

«Απώτερος στόχος αυτού του σχεδιασμού είναι μια Ελλάδα με πλήρως ανακτημένη την εθνική της κυριαρχία», συμπλήρωσε και συνέχισε: «Η αντίληψη του κράτους ως λάφυρο και ως εργαλείο πελατειακής διαχείρισης συνεχίστηκε επί δεκαετίες ως τα χρόνια της κρίσης».

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, ανακοίνωσε προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα στο 2018. Συγκεκριμένα τόνισε: «Από τα μέσα του 2018 θα προχωρήσουμε στην προκήρυξη γραπτών διαγωνισμών μέσω ΑΣΕΠ για την προσέλκυση νέων επιστημόνων στον Δημόσιο Τομέα. Εξετάζουμε σοβαρά την θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για τον επαναπατρισμό νέων επιστημόνων».

Τσίπρας

Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει πως μέχρι το 2020, όλες οι συναλλαγές με το Δημόσιο θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις