Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει την ανομία και τις ομάδες βίας

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει την ανομία και τις ομάδες βίας

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα επεισόδια στο ΑΠΘ.

«Αντί να μιλάει για προβοκάτσιες και να καλύπτει την ανομία ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντήσει ευθέως: Ο χώρος του ΑΠΘ βρισκόταν υπό κατάληψη επί 34 χρόνια και τον φύλαγαν οι αστυνομικοί για να μην γκρεμιστεί ξανά με βαριοπούλες. Πρέπει να γίνει βιβλιοθήκη ή όχι; Στο όνομα ποιας ακαδημαϊκής ελευθερίας μπορεί οποιαδήποτε ομάδα να κατέχει ακαδημαϊκό χώρο, ανεξάρτητα από τη βούληση της πανεπιστημιακής κοινότητας;», απαντά η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ξέρουμε φυσικά όπως και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, ότι απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει την ανομία και τις ομάδες βίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση παίζει με την φωτιά στήνοντας προβοκάτσιες κατά των φοιτητών

«Η κυβέρνηση παίζει με την φωτιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τα επεισόδια στο ΑΠΘ, απαντώντας σε αντίστοιχη ανακοίνωση της ΝΔ και ζητά να αποδοθούν ευθύνες για τον τραυματισμό του φοιτητή. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει: «Αντί για εμπρηστικές δηλώσεις από τη ΝΔ και τους υπουργούς της, περιμένουμε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, πολιτική και επιχειρησιακή, να πει ποιοι είναι οι αστυνομικοί που ρίχνουν χειροβομβίδα κρότου λάμψης με ευθεία βολή από το ένα μέτρο κατά φοιτητών, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός εκ των διαδηλωτών στο κεφάλι και πως θα τιμωρηθούν.

Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, στήνοντας προβοκάτσιες κατά των φοιτητών και της νέας γενιάς με μόνο στόχο την περαιτέρω απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Το μόνο δηλαδή που ενδιαφέρει την κα Κεραμέως και τον κ. Μητσοτάκη»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις