Πολιτική

ΝΔ: Ο Τσίπρας κοροιδεύει ξανά τους έλληνες – Εκλογές τώρα!

«Να δρομολογήσει άμεσα εκλογές, ώστε με πολιτική αλλαγή να αποκτήσουν ελπίδα οι Έλληνες και προοπτική η πατρίδα», ζητά σήμερα η ηγεσία της ΝΔ, απαντώντας στην χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ενημερωτικό της σημείωμα η ΝΔ αναφέρει ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας «είπε ότι δήθεν δεν συμφωνεί με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018 και ότι δήθεν δεν θα πάρει νέα μέτρα λιτότητας».
Η ΝΔ υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας συμφώνησε για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια» και εξηγεί:
– Στο 3ο Μνημόνιο (Αύγουστος 2015, Ν. 4336/2015, σελ. 1015)
– Στο Συμπληρωματικό Μνημόνιο και την Έκθεση Συμμόρφωσης για την πρώτη αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ιούνιος 2016, σελ. 14)
– Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016 (Δήλωση Συμπερασμάτων, τρίτη παράγραφος).
Κατόπιν τούτων, προσθέτει η “Πειραιώς”, «ο κ. Τσίπρας για να γαντζωθεί στην εξουσία, ήδη από το 2015, συμφώνησε σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια. Δηλαδή, σε διαρκή λιτότητα για τους Έλληνες, που κρατά αιχμάλωτη την ελληνική οικονομία και τσακίζει τις προοπτικές ανάπτυξής της.
Και τη συμφωνία που αυτός υπέγραψε ούτε θέλει, ούτε μπορεί να την αλλάξει. Ας σταματήσει, λοιπόν, να καταστρέφει τη χώρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Περιοδεία Μητσοτάκη στον Ασπρόπυργο και μήνυμα συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση: «Εδώ γίνεται καλή δουλειά» – Η ατάκα για τη γιορτή του
Στο επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού βρέθηκαν οι υποδομές και οι οδικές μετακινήσεις στη Δυτική Αττική – Οι συνομιλίες με πολίτες και η αναφορά στην επέτειο ίδρυσης της ΝΔ
Μητσοτάκης, επίσκεψη στον Ασπρόπυργο
Λατινοπούλου: «Όχι» σαν του Μεταξά στις συνεργασίες με άλλα κόμματα – «Τεράστια αποδοχή από τις μανούλες» στη στολή στα σχολεία
«Το ότι υπάρχει μια Ευρώπη που αντί να προστατεύει την βιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα ή να αντιμετωπίζει το δημογραφικό, προτιμά επιδόματα σε λαθρομετανάστες και να δίνει χρήματα για χάρτινα καλαμάκια, είναι η απόδειξη»
Αφροδίτη Λατινοπούλου
14