Πολιτική

ΝΔ: Τσίπρας-Πολάκης, ένα και το αυτό – Γιατί ανησυχούν για τη ΔΕΗ

Η φωτιά που άναψε ο Παύλος Πολάκης με όσα είπε για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο δεν θα σβήσει εύκολα. Στη ΝΔ, όμως, θεωρούν πως στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας καθρεφτίζεται το Μαξίμου και συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο οποίος έδωσε κι εξακολουθεί να δίνει «συγχωροχάρτι» στον κ. Πολάκη, παρά το γεγονός ότι φουντώνουν οι αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το ύφος και το ήθος του αναπληρωτή υπουργού.

Δεν είναι τυχαίο πως για δεύτερη συνεχή μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε on camera δήλωση για το ζήτημα. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας σήμερα, ο οποίος να μην αντιλαμβάνεται ότι Πολάκης ίσον Τσίπρας και Τσίπρας ίσον Πολάκης. Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα θα αισθάνεται πάρα πολύ μόνος του με την επιλογή του, ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα», είπε από τον Ασπρόπυργο ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η απόφαση, άλλωστε, να υποβληθεί πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θεωρείται δεδομένη κι αυτό θα γίνει αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για το Πάσχα – έστω κι αν ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να μετατρέψει τη διαδικασία σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Στην οδό Πειραιώς ούτως ή άλλως «διαβάζουν» την κίνηση του πρωθυπουργού ως μία απέλπιδα προσπάθεια ν’ αποφύγει την ουσιαστική συζήτηση για τον κ. Πολάκη και όσα είπε κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, προσβάλλοντας τα ΑμΕΑ κι όχι προσωπικά μόνο τον κ. Κυμπουρόπουλο.

Επίσης, ως μια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να «μαντρώσει» την κοινοβουλευτική του ομάδα και να σταματήσουν τα φαινόμενα αποδρομής και διάλυσης που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα π.χ. με εσωτερικές έριδες. Ταυτόχρονα, δεν τρέφουν και αυταπάτες, αφού στο «γαλάζιο» επιτελείο γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν πρόκειται να βρεθεί βουλευτής που δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θ’ αναλάβει το ρίσκο να τη ρίξει λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Στη ΝΔ, εξάλλου, παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την υπόθεση της ΔΕΗ, μετά τις ζημιές-ρεκόρ που ανακοίνωσε η Επιχείρηση. Θεωρούν πως η κυβέρνηση επιδιώκει να αφήσει στη ΝΔ μετά τις εκλογές άλλη μία «καυτή πατάτα», η οποία, όμως, ισοδυναμεί με ωρολογιακή βόμβα για ολόκληρη την οικονομία. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν προξενεί έκπληξη στον κ. Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του, καθώς φαίνεται να έχουν εξοικειωθεί, όπως λένε, με την ιδέα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ναρκοθετεί τη ΝΔ και την επερχόμενη διακυβέρνησή της σε διάφορους τομείς, αδιαφορώντας εν τέλει για την ίδια τη χώρα και τους πολίτες της.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης σήμερα θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης. Θα παραστεί στη λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και μάλιστα θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 42
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα
Αντώνης Σαμαράς για τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Μια ακόμη διεθνής πειρατεία από την Άγκυρα, αυτά είναι τα κατά φαντασία «ήρεμα νερά»
«Τι ακριβώς κάνουμε; Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 130
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 7
Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα σε βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο: Είναι παράνομα και δεν δημιουργούν τετελεσμένα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενεργεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της
Φρεγάτα 101