Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Γνώριζε ο Τσίπρας για το Pegasus και για την λειτουργία του στην Ελλάδα;

Νέα Δημοκρατία: Γνώριζε ο Τσίπρας για το Pegasus και για την λειτουργία του στην Ελλάδα;

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα σύμφωνα με το οποίο έκθεση του εργαστηρίου Citizen Lab αποκαλύπτει υποκλοπές από το 2016, την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Η οποία ζητά εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η έκθεση του Citizen Lab, σύμφωνα με Τα Νέα, αποκαλύπτει ότι γίνονταν υποκλοπές από το 2016 με το παράνομο λογισμικό Pegasus μέσω του λογισμικού Otenet SA, το οποίο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, χρησιμοποιούνταν και από την ΕΥΠ. Η αποκάλυψη έφερε την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που ζητά εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για το αν ήξερε και είχε ενημερωθεί από τον τότε επικεφαλής της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

«Ο κ. Τσίπρας γνώριζε για το Pegasus και για την λειτουργία του στην Ελλάδα; Είχε ενημερωθεί από τον κ. Ρουμπάτη για αυτή την έκθεση του Citizel Lab; Αν είχε ενημερωθεί, σε ποιες ενέργειες προέβη;», είναι δυο από τα ερωτήματα της ΝΔ προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η περίοδος υποκλοπών που αναφέρεται είναι «η περίοδος για την οποία έχουν υπάρξει δημόσιες αναφορές για παρακολούθηση του σημερινού πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».

Όλη η ανακοίνωση της ΝΔ

«Τα Νέα σήμερα αποκαλύπτουν έκθεση του Citizen Lab στην οποία καταγράφονται στοιχεία για χρήση του κακόβουλου λογισμικού Pegasus στην Ελλάδα από το 2016, καθώς και συζητήσεις της ΕΥΠ, τότε, για απόκτηση του συγκεκριμένου λογισμικού. Πρόκειται για το κακόβουλο λογισμικό για το οποίο γίνεται έρευνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς έχει εντοπιστεί σε σειρά χωρών. Και είναι η περίοδος για την οποία έχουν υπάρξει δημόσιες αναφορές για παρακολούθηση του σημερινού Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τη σημερινή αποκάλυψη, έχουμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:

  1. Ο κ. Τσίπρας γνώριζε για το Pegasus και για την λειτουργία του στην Ελλάδα;
  2. Είχε ενημερωθεί από τον κ. Ρουμπάτη για αυτή την έκθεση του Citizel Lab; Αν είχε ενημερωθεί, σε ποιες ενέργειες προέβη;
  3. Η ΑΔΑΕ έκανε ελέγχους και αν ναι, κατέληξαν κάπου;

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις