Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Η ανοχή της κυβέρνησης Τσίπρα στη βία είναι επικίνδυνη

Νέα Δημοκρατία

Οι επιθέσεις κουκουλοφόρων σε εκδηλώσεις με ομιλητές κορυφαία στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία οξύνουν την αντιπαράθεση.

«Οι πρωτοφανείς επιθέσεις κουκουλοφόρων σε γραφεία ή ακόμη και προεκλογικές συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας, είναι άλλη μια κραυγαλέα απόδειξη των κινδύνων που εγκυμονεί για τη Δημοκρατία η ανοχή της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα στη βία» τονίζει σε δήλωσή της η Σοφία Ζαχαράκη.

Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως «η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και η Νέα Δημοκρατία εγγυάται το αυτονόητο: ότι μετά την πολιτική αλλαγή που έρχεται, η ανομία θα παταχθεί και οι πολίτες θα αισθάνονται και πάλι ασφαλείς».

Αφορμή για την δήλωση της κυρίας Ζαχαράκη, ήταν η χθεσινοβραδυνή καταδρομική επίθεση λίγων δεκάδων κουκουλοφόρων, με ορμητήριο το Πάντειο Πανεπιστήμιο και στόχο εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία βρίσκονταν οι κύριοι Σαμαράς και Μηταράκης, καθώς και η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, αλλά και ανάλογη επίθεση στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση με ομιλητή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ήδη από χθες η Νέα Δημοκρατία είχε ανεβάσει τους τόνους αναφέροντας -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της: ««Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη… συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Δείτε τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη:

 

Υπενθυμίζεται πως την «απερίφραστη καταδίκη» της για την επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Εθνική Ασφαλιστική στη Λεωφόρο Συγγρού, εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρεται: «Οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις