Πολιτική

Νέα Δημοκρατία – Μητσοτάκης: Να τελειώνουμε με τα φέουδα – Διαφωνώ με τη Ντόρα

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, τα... φέουδα και τις βαρονίες στο κόμμα, τον πατέρα του και τις διαφωνίες του με τη Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώτος... από τους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ.

Δεν υπάρχει περίπτωση διάσπασης της Νέας Δημοκρατίες είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, σημειώνοντας πως διεκδικεί την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για να μιλήσουν για παθογένειες και για να “κλείσουμε με τις βαρονίες”.

“Έχω πλήρη αίσθηση των προνομίων και των βαρών που ένα “βαρύ” όνομα συνεπάγεται” είπε αναφερόμενος στο γεγονός πως προέρχεται από… “τζάκι” αλλά λέει πως πρέπει να καταργηθούν τα “φέουδα”. “Να τελειώνουμε με τα φέουδα στη Νέα Δημοκρατία. Εγώ θέλω μια ΝΔ που να μη χωρίζεται σε Μητσοτακικούς, Καραμανλικούς, Σαμαρικούς”, τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο άφησε και μια… αιχμή για τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως “μια εποχή δεν πήρα κυβερνητική θέση λόγω του ονόματός μου”.

“Τιμώ τον πατέρα μου, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Μετά από 11 χρόνια οι πολίτες ξέρουν τον Κυριάκο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα με ψηφίσουν γιατί με λένε Μητσοτάκη”, είπε ενώ αναφέρθηκε και στην αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία, όπως είπε, διαφωνεί σε πολλά πράγματα όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία.
“Έχουμε καλή προσωπική σχέση όταν καθόμαστε στο οικογενειακό τραπέζι, αλλά έχουμε πολιτικές διαφωνίες για το πως βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουμε την ίδια αντίληψη για το πως βλέπουμε το μέλλον της ΝΔ”, επεσήμανε, σημειώνοντας πως η ΝΔ είναι η μεγάλη αστική, φιλελεύθερη παράταξη, που όμως έχει πάρει διαζύγιο από κοινωνικά στρώματα. Επεσήμανε δε ότι “κλείσαμε το μάτι στις συντεχνίες, δεν πήραμε διαζύγιο από τον λαϊκισμό”.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν γίνεται μετά από τέσσερις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία να μην μπορεί να “καβατζάρει το 30%”. “Υπάρχει μεγάλη ομάδα πολιτών που μας έχει γυρίσει την πλάτη”, είπε και ξεκαθάρισε ότι ακόμη κι αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι υποψηφίους, εκείνος δεν θα κάνει πίσω. “Δεν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για να αποχωρήσω στη συνέχεια”, τόνισε.

Αντίθετα, “εγώ ενθαρρύνω όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους” και “μακάρι να γίνουν και debate”.
Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε πως “με εμένα πρόεδρο ΔΑΚΕ συνδικαλισμού όπως τον ξέρουμε, δε θα υπάρχει”, ενώ εξέφρασε την άποψη πως η ΝΔ πρέπει να φύγει από τα γραφεία της Συγγρού γιατί είναι μεγάλα και δεν μπορεί να τα συντηρήσει, αλλά δεν πρέπει να γυρίσει στη Ρηγίλλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ένταση on air με τη Σοφία Βούλτεψη που «προειδοποίησε» τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να σεβαστούν τον νόμο
«Οι συγγενείς των θυμάτων πρέπει να σεβαστούν τον νόμο γιατί αλλιώς πως θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος στο δικαστήριο;», διερωτήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Σοφία Βούλτεψη
8
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μας λέτε για “γνωστούς-άγνωστους”, χρόνια τώρα, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας»
«Είναι πάρα πολύ παραβατικοί, και είναι πολύ δραστήριοι στο να προκαλούν ζημιές σε βάρος των πολιτών, είτε των περιουσιών τους, μέχρι το να ζημιώνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Ο καθαρισμός και η συντήρηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Αναλυτικά η τροπολογία
«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συντήρηση, τη φροντίδα και την ανάδειξη του Μνημείου και του χώρου είτε με ίδια μέσα, είτε μέσω ανάθεσης σχετικών συμβάσεων»
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη 14
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον καθαρισμό του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη – Τι προβλέπει η τροπολογία
Οι αρμοδιότητες της συντήρησης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη περνούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και της φύλαξης στην Ελληνική Αστυνομία
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη
12
Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν στο Λουξεμβούργο: «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
Σχετική ανάρτηση έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών με μια φωτογραφία από τη συνάντηση - «Οι διχόνοιες μόνο καταστροφικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν» είπε νωρίτερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μελλοντικές απειλές μπορεί να μην έρθουν από την Ανατολή αλλά και από το Νότο» - Η συνέντευξη Τύπου των ηγετών της MED9 στη Σλοβενία
Η Ελλάδα προσδοκά να ξεκινήσει μία πρώτη συζήτηση για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών αλλά και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η συνδεσιμότητα, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το Μεταναστευτικό και η πολιτική προστασία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μελλοντικές απειλές μπορεί να μην έρθουν από την Ανατολή αλλά και από το Νότο» – Η συνέντευξη Τύπου των ηγετών της MED9 στη Σλοβενία
9