Πέμπτη, 30 Μαΐ
19oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει άλλοθι στον δραπέτη Δημάκη

ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωσή του σε ό,τι αφορά στον δραπέτη Βασίλη Δημάκη εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία. Κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως υπερασπίζεται τον καταδικασμένο για ληστείες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είχε αναλάβει τον ρόλο του υπερασπιστή τού καταδικασμένου για βαρύτατα εγκλήματα Βασίλη Δημάκη, ο οποίος, κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων για εκπαιδευτική άδεια, παραβίασε τους όρους και με επιστολή του ομολογεί ότι δραπέτευσε» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, που κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «δίνει άλλοθι στον δραπέτη».

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία «με την τοποθέτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ποιος δίνει άλλοθι στον δραπέτη, ο οποίος επιχειρεί σήμερα να κάνει και μαθήματα δημοκρατίας και -φυσικά- δεν κρύβει τις πολιτικές προτιμήσεις του».

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει με έμφαση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα επιτελεί τη σωφρονιστική αποστολή του, με σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων και καταλήγει: «Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που προ μηνών είχε αναλάβει την υπεράσπιση των εκβιαστικών αιτημάτων του Κουφοντίνα, να υπερασπίζεται έναν δραπέτη που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις