Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία σε Τσίπρα για Πολάκη: Δώσε τώρα πειστικές απαντήσεις για το δάνειο

Νέα Δημοκρατία σε Τσίπρα για Πολάκη: Δώσε τώρα πειστικές απαντήσεις για το δάνειο
Φωτογραφία Eurokinissi

Να δώσει απαντήσεις σε «αυτονόητα», όπως τα χαρακτηρίζει, ερωτήματα που προκαλεί η υπόθεση με το δάνειο που πήρε ο Παύλος Πολάκης καλεί τον πρωθυπουργό η Νέα Δημοκρατία. Και επικαλείται ακόμη και ένα άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Η Νέα Δημοκρατία, στη νέα ανακοίνωσή της για την υπόθεση με το δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Bank, θέτει προς τον πρωθυπουργό τέσσερα ερωτήματα.

Ξεκινά δε το κείμενο της ανακοίνωσης με τη φράση «προς Μέγαρο Μαξίμου ενταύθα»…

«- Αλήθεια δεν προβληματίζει κανέναν το γεγονός ότι εκταμιεύεται από έναν πολιτικό -και μάλιστα υπουργό- ποσό 100.000 ευρώ ως καταναλωτικό δάνειο; Δηλαδή μετρητά στο χέρι, σε μια προεκλογική χρονιά;

– Δεν προβληματίζει κανέναν η επιλογή της τράπεζας Αττικής να χορηγήσει ένα τέτοιο δάνειο στον κ. Πολάκη;

Είθισται, αλήθεια, υπουργός να τηλεφωνεί στον κεντρικό τραπεζίτη, να τον μαγνητοφωνεί, να του υποδεικνύει τι να κάνει και, ούτε λίγο ούτε πολύ, να τον απειλεί σε περίπτωση που δεν το… πράξει;

– Και είναι δυνατόν, ενώ έχει εμφανιστεί πλήρως ο διάλογος, να υποστηρίζει ο υπουργός ότι δεν ηχογράφησε τη συνομιλία τους; Σας φαίνονται όλα αυτά φυσιολογικά και θεωρείτε ότι τέτοιες ενέργειες από υπουργούς είναι επιτρεπτές;».

Και καταλήγει η Νέα Δημοκρατία: «Κύριε Τσίπρα, οφείλετε επιτέλους κάποιες πειστικές απαντήσεις σε όλα αυτά τα αυτονόητα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες. Πόσο μάλλον όταν τα απευθύνει σήμερα σε σας -ακριβώς με αυτές τις λέξεις- η (ημέτερή σας) Εφημερίδα των Συντακτών…».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ απάντησε στις αναφορές του Παύλου Πολάκη προς το πρόσωπό της, σχετικά με δάνειο που έχει πάρει και η ίδια.

«Ξέρετε ότι υπάρχουν πόθεν έσχες για περισσότερα από 15 χρόνια, ξέρετε ότι υπάρχουν εγγυήσεις, δηλαδή ακίνητο, πίσω από το δάνειο, ξέρετε επίσης ότι οι άνθρωποι που έχουν δουλέψει στη ζωή τους είναι υπερήφανοι γι’ αυτό. Ξέρω ότι αυτά είναι λεπτομέρειες για τον κ. Πολάκη, αλλά ίσως χρειαστεί να μπει και στις λεπτομέρειες κάποια στιγμή», είπε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις