Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: «Σύντομα θα φανούν τα ανταλλάγματα για όσους στηρίξουν ευκαιριακά την κυβέρνηση»

Νέα Δημοκρατία: «Σύντομα θα φανούν τα ανταλλάγματα για όσους στηρίξουν ευκαιριακά την κυβέρνηση»

Για ανταλλάγματα προς τους βουλευτές που προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση και θα φανούν σύντομα κάνουν λόγο στη Νέα Δημοκρατία.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Κυριακή (13.01.2019) ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη υπό την προεδρία του ιδίου εξετάστηκε η στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Η γραμμή αναμένεται να περιστραφεί γύρω απ’ όσα έχει τονίσει το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της ΝΔ: ότι πρόκειται, δηλαδή, για μία κυβέρνηση «κουρελού» χωρίς πολιτική νομιμοποίηση, ότι ΤσίπραςΚαμμένος βρίσκονται σε συνεννόηση και παίζουν θέατρο για να παραμείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία και ότι οι βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ, το κακοστημένο σχέδιο Τσίπρα – Καμμένου αποκαλύφθηκε με πρωτοφανή κυνισμό, καθώς ο Πάνος Καμμένος θα «επιτρέψει» στους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Κώστα Ζουράρι να στηρίξουν την κυβέρνηση χωρίς να τους διαγράψει, προκειμένου να μη διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και να μη χάσει έτσι τα προνόμια που έχει ως πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, όπως λένε στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καμμένος δεν βάζει θέμα κομματικής πειθαρχίας και για τη συμφωνία των Πρεσπών και για την ψήφο εμπιστοσύνης, τονίζοντας μάλιστα πως δεν υπάρχει προηγούμενο πολιτικός αρχηγός να επιτρέπει την ψήφο κατά συνείδηση στους βουλευτές του στην ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, στην οδό Πειραιώς λένε ότι η υποκρισία του είναι ακόμη μεγαλύτερη από αυτή του κ. Καμμένου, καθώς, την ώρα που εγκαλεί την αντιπολίτευση για τη στάση της, εκείνος δέχεται με πρωτοφανή κυνισμό την ευκαιριακή και οριακή στήριξη της κυβέρνησής του ακόμη και από βουλευτές που έχουν προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσουν λίγες μέρες αργότερα τη συμφωνία των Πρεσπών (π.χ. ο Βασίλης Κόκκαλης ή ο κ. Ζουράρις). Μάλιστα, επισημαίνουν πως η σκηνοθεσία του διαζυγίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το όνομα του αντικαταστάτη του κ. Καμμένου στο Πεντάγωνο λίγα λεπτά αφότου ο παραιτηθείς υπουργός εγκατέλειψε το Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια εκείνος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό κι επιτέθηκε κατά της ΝΔ.

«Είναι απολύτως σαφές ότι ο κ. Τσίπρας και ο επί χρόνια συναρχηγός του μοιράζονται πλέον μόνον την ίδια αγωνία: κάνουν τα πάντα μήπως και διασωθούν πολιτικά, αδιαφορώντας ακόμη για τα εθνικά μας συμφέροντα», λένε χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ, ζητώντας ουσιαστικά εκλογές: «Η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι όμηρος μιας παρέας εξουσιομανών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις