Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νέα κυβέρνηση – Ο Τσίπρας στη… γενιά του: Προχωρήστε με θάρρος!

Νέα κυβέρνηση – Ο Τσίπρας στη… γενιά του: Προχωρήστε με θάρρος!

– Τους νέους (κυριολεκτικά) υπουργούς της κυβέρνησής του υποδέχτηκε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός
– Χαλαρός και χωρίς σακάκι ο Αλέξης Τσίπρας τους ζήτησε να δείξουν… θάρρος
– Παραχώρησε την… “πρωθυπουργική πολυθρόνα” στον νέο υπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη
– «Η κοινωνία περιμένει να κομίσετε το νέο» τους είπε
– Ποιοι θα μετέχουν στον “πρωινό καφέ” του Μαξίμου

«Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου» είχε πει πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας και στον πρώτο του ανασχηματισμό ως πρωθυπουργός έδωσε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Έφης Αχτσιόγλου, που αναλαμβάνει στα 31 της χρόνια το υπουργείο Εργασίας.

Λίγη ώρα αφού ορκίστηκαν οι 32 νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ο πρωθυπουργός “άνοιξε” το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου για να υποδεχτεί τους… “ανθρώπους της γενιάς” του. Τους νέους, ηλικιακά, υπουργούς της νέας κυβέρνησης.

Click4more: Ορκωμοσία με μηνύματα σε Τουρκία και Εκκλησία – Το… κατοχικό σύνδρομο Ζουράρι

Χαλαρός, χωρίς σακάκι, ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε ακόμη και την πολυθρόνα στην οποία συνηθίζει να κάθεται ο πρωθυπουργός κατά τις επίσημες συναντήσεις του στον νέο υπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλείου. Προτίμησε να καθίσει στον καναπέ, δίπλα στον Δημήτρη Λιάκο, τον νέο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο και υπουργό Επικρατείας.

Παρούσα στη συνάντηση, η μοναδική γυναίκα της… παρέας, η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο νέος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς (ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που θα διατηρήσει το γραφείο του στο Μαξίμου), ο Αλέξης Χαρίτσης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αλλά και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου.

«Προχωρήστε με θάρρος στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Η κοινωνία περιμένει να κομίσετε το νέο, όχι μόνο με την ηλικία σας, αλλά και με την πρακτική σας στην άσκηση της διακυβέρνησης» ήταν τα λόγια που είπε ο πρωθυπουργός τους νέους υπουργούς της κυβέρνησής του. Τα υπόλοιπα τα άφησε για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που θα γίνει την Κυριακή (06.11.2016) στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί της… γενιάς του συζήτησαν για τα άμεσα καθήκοντα της κυβέρνησης και ειδικότερα για τα χαρτοφυλάκιά τους.

Κάποιοι από τους υπουργούς που βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (05.11.2016) στο Μαξίμου θα… επιστρέφουν εκεί κάθε πρωί για τον “πρωινό καφέ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον “πρωινό καφέ” του Μαξίμου θα μετέχουν επτά υπουργοί. Οι τρεις υπουργοί Επικρατείας, Αλέκος Φλάμπουράρης, Χριστόφορος Βερναρδάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε