Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέο χτύπημα Βαρουφάκη κατά Τσίπρα: Τον πίεζαν υπουργοί να μετατρέψει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ

Νέο χτύπημα Βαρουφάκη κατά Τσίπρα: Τον πίεζαν υπουργοί να μετατρέψει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ

Για τη δραματική νύχτα του δημοψηφίσματος αναφέρθηκε για άλλη μία φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο μηνιαίο αυστραλιανό περιοδικό Monthly και στο οποίο εμμέσως πλην σαφώς κατακεραυνώνει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης, ο Έλληνας πρωθυπουργός πιέστηκε από υψηλόβαθμους αξιωματούχους μέσα στην κυβέρνηση, προκειμένου να μετατρέψει το όχι του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ.

Υπονοεί πως το Μέγαρο Μαξίμου ήλπιζε να νικήσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, θεωρώντας πως έτσι η κατάσταση θα ήταν πιο εύκολα διαχειρίσιμη.

Περιγράφει συγκεκριμένα πως “μπορώ να πω πως ήταν αποθαρρυμένος. Ήταν μεγάλη νίκη την οποία γεύτηκε κατά βάθος, αλλά που δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί. Ήξερε πως το υπουργικό του συμβούλιο δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί. Ήταν ξεκάθαρο πως στοιχεία μέσα στην κυβέρνηση ήδη άρχισαν να τον πιέζουν. Ήδη μέσα σε ώρες, πιέστηκε από υψηλόβαθμους αξιωματούχους μέσα στην κυβέρνηση να μετατρέψει το “όχι” σε “ναι”, να παραδοθεί”, σημειώνει στη συνέντευξή του ο κ. Βαρουφάκης.

Μάλιστα περιγράφει τον διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ο ίδιος του είπε: “Να χρησιμοποιήσεις αυτό το 61,5% ως μία αναζωογονητική δύναμη ή να παραδοθείς. Εάν κάνεις το δεύτερο, εγώ θα παραιτηθώ. Δεν θα σε υπονομεύσω, αλλά θα χαθώ μέσα στη νύχτα”.

Και τότε ο κ. Τσίπρας του απάντησε χαρακτηριστικά: “Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν πρόκειται να δώσουν συμφωνία σε εμένα. Θέλουν να μας ξεφορτωθούν”, εννοώντας τους δανειστές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε