Πολιτική

Νίκος Δένδιας για τις πρώτες γυναίκες στο στρατό: Μεγάλο βήμα για την ισότιμη εκπροσώπηση στις Ένοπλες Δυνάμεις

Στο ΚΕΝ Λαμίας παρουσιάστηκαν οι πρώτες νεοσύλλεκτες που επέλεξαν εθελοντικά να υπηρετήσουν τη θητεία τους
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην κατάταξη των πρώτων εθελοντριών νεοσύλλεκτων στον στρατό, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι η παρουσία των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελεί «ένα μεγάλο βήμα» για την ισότιμη εκπροσώπησή τους στον «Στρατό των Πολιτών».

Με ανάρτησή του, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι ο στρατός και συνολικά οι ένοπλες δυνάμεις γίνονται ισχυρότερες όταν εκφράζουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, με τις γυναίκες να περνούν πλέον και τυπικά το κατώφλι της εθελοντικής θητείας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχήθηκε στις νεοσύλλεκτες «καλή θητεία και κάθε επιτυχία στη νέα τους πορεία», χαρακτηρίζοντας την απόφασή τους πράξη «ευθύνης, προσφοράς και εμπιστοσύνης προς την πατρίδα και τους θεσμούς της».

Οι πρώτες εθελόντριες νεοσύλλεκτες παρουσιάστηκαν χθες, Πέμπτη (04.06.2026) στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Λαμίας, γράφοντας μια νέα σελίδα στην ιστορία της χώρας. Πρόκειται για τις πρώτες γυναίκες που επέλεξαν να υπηρετήσουν εθελοντικά την Πατρίδα μέσω στρατιωτικής θητείας.

Στην ανάρτησή του, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι η κατάταξή τους δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά συνδέεται με τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ένταξη των γυναικών στον «στρατό των πολιτών» παρουσιάζεται ως κίνηση που ενισχύει την αντιπροσωπευτικότητα, αλλά και τη θεσμική εικόνα των ενόπλων δυνάμεων.

 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις γίνονται ακόμη πιο ισχυρές όταν εκφράζουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΔΕΘ 2026: Ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη και η επόμενη μέρα του gov.gr – Χατζηδάκης, Λιβάνιος και Παπαστεργίου παρόντες στην εκδήλωση
Στόχος είναι ένα Δημόσιο που αξιοποιεί την πληροφορία που ήδη διαθέτει, περιορίζει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και προσφέρει πιο άμεση, πιο αποτελεσματική και πιο προσωποποιημένη εξυπηρέτηση σε πολίτες και επιχειρήσεις
Κ. Χατζηδάκης, Θ. Λιβάνιος, Δ. Παπαστεργίου
Γεωργία Ξανθοπούλου: «Σας ευχαριστώ που ακούσατε τη φωνή μου» – Η συγκλονιστική επιστολή της ασθενούς με λευχαιμία στον Μητσοτάκη
Έχοντας θεραπευτεί από τη λευχαιμία, η Γεωργία Ξανθοπούλου μίλησε στα εγκαίνια της νέας αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», παρουσία του πρωθυπουργού
Γεωργία Ξανθοπούλου
Γιώργος Μυλωνάκης: «Μετά από μια δύσκολη δοκιμασία βρίσκομαι ξανά δίπλα στον πρωθυπουργό» – Η πρώτη ανάρτηση από τη Θεσσαλονίκη
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Μαξίμου και θα συμμετάσχει στον «πρωινό καφέ»
Ο Γιώργος Μυλωνάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη 20