Κυριακή, 26 Μαΐ
22oC Αθήνα

Νίκος Δένδιας: Θα προβούμε σε διάβημα στην Τουρκία για την απαγόρευση εισόδου στον Απόστολο Τζιτζικώστα

Νίκος Δένδιας: Θα προβούμε σε διάβημα στην Τουρκία για την απαγόρευση εισόδου στον Απόστολο Τζιτζικώστα

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Σμύρνη ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες προσερχόμενος στην Βουλή είπε ότι με ρηματική διακοίνωση η πρεσβεία μας στην Άγκυρα θα ζητήσει εξηγήσεις από την Τουρκία για την παρεμπόδιση εισόδου του Περιφερειάρχη Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο newsit.gr περιέγραψε όλα όσα πέρασε από τις τουρκικές αρχές. 

Θεοδωρικάκος: Ξεπέρασε κάθε όριο η Τουρκία

Για «άλλη μία απαράδεκτη πρόκληση» που «ξεπέρασε κάθε όριο και εκθέτει ανεπανόρθωτα το τουρκικό καθεστώς», έκανε λόγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας την απαγόρευση εισόδου από την Τουρκία στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ενόψει της συμμετοχής του στη συνεδρίαση της Ευρωμεσογειακής Συνόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειαρχών.

Από την Πέλλα, όπου περιόδευσε σήμερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε το γειτονικό καθεστώς «να σεβαστεί επιτέλους στοιχειώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου», ενώ έστειλε το το μήνυμα ότι «οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι απέναντι σε κάθε τουρκική πρόκληση».

«Γνωρίζετε ότι τέτοιες προκλήσεις αντιμετωπίζουμε καθημερινά στα σύνορα της πατρίδας μας, στον νομό Έβρου. Εκεί που δυστυχώς η γειτονική χώρα εργαλειοποιεί καθημερινά χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους, παράτυπους μετανάστες. Η ΕΛ.ΑΣ. είναι εκεί και κάνει το καθήκον της και οι προκλήσεις του καθεστώτος της γειτονικής χώρας ξεπέρασαν κάθε όριο και προηγούμενο με την έλλειψη της δυνατότητας για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος βρέθηκε στην Σμύρνη κι ως αξιωματούχος της Ε.Ε., να συμμετέχει στην Ευρωμεσογειακή συνάντηση», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις