Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Το Brexit δεν σημαίνει ελάττωση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Βρετανία

Στη Βρετανία και το Λονδίνο βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος συναντήθηκε με την ομόλογό του Ελίζαμπεθ Τρας.

Μετά τη συνάντηση ο Νίκος Δένδιας τόνισε μεταξύ άλλων πως «υπογράψαμε μια ελληνοβρετανική συμφωνία που καλύπτει το σύνολο των τομέων: άμυνα, εμπόριο, μορφωτικές σχέσεις- οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί ό,τι είναι ενδιαφέρον για τις δύο χώρες».

«Αυτό το οποίο θα ήθελα να γίνει από εδώ και πέρα είναι να μπορέσουμε να προσθέσουμε ουσία σε αυτή την συμφωνία με το να την εφαρμόσουμε», σημείωσε ο κ. Δένδιας επισημαίνοντας παράλληλα ότι στόχος του είναι να αναπτυχθούν οι σχέσεις των δύο χωρών «ακόμη περισσότερο και να αποδείξουμε ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ δεν σημαίνει με κανένα τρόπο ελάττωση των σχέσεων του με την Ελλάδα. Αντίθετα είναι μια ευκαιρία για στενότερες βαθύτερες ειλικρινέστερες διμερής σχέσεις».

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τις εξελίξες στο Κυπριακό, την Ανατολική Μεσόγειο και τα προβλήματα της εφαρμογής του δικαίου της θάλασσας, και την κατάσταση στα Βαλκάνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικές πηγές για τη Ρηματική Διακοίνωση της Λιβύης στον ΟΗΕ: Απορρίπτουμε κάθε ενέργεια που βασίζεται σε άκυρες και ανυπόστατες συμφωνίες
«Καμία αντίδραση δεν πρόκειται να αποθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση από το να ασκεί, με υπευθυνότητα και έμπρακτα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας»
Ο χάρτης που έδωσε η Λιβύη 37
Ρηματική διακοίνωση της Λιβύης στον ΟΗΕ αμφισβητεί τη γραμμή της Ελλάδας ακόμα και νότια Κρήτης
Το επίσημο έγγραφο της Τρίπολης δείχνει για πρώτη φορά τα όρια που θέτει η Λιβύη βάσει του παράνομου Τουρκολιβυκού Μνημονίου τα οποία εκτείνονται όχι μόνο δυτικά αλλά και νότια της Κρήτης
Ο χάρτης που έδωσε η Λιβύη 35
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
13