Πολιτική

Νίκος Φίλης: Ο πολιτικός κύκλος του Αλέξη Τσίπρα έχει τελειώσει

Λάβρος ήταν ο Νίκος Φίλης μιλώντας για το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

Ο Νίκος Φίλης, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον μέλος της Νέας Αριστεράς, σημείωσε πως: «Για μένα ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας σύντροφος με τον οποίο περάσαμε δύσκολες ώρες μαζί και που νομίζω ότι ο πολιτικός του κύκλος στην παρούσα φάση έχει τελειώσει».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open σημείωσε: «Με θλίψη παρακολούθησα το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια εξέλιξη εκφυλισμού ενός χώρου ο οποίος προσέφερε πολλά στην κοινωνία και στον λαό μας. Είναι μια εξέλιξη η οποία επιβεβαιώνει με τον πιο ακραίο τρόπο τους φόβους που είχαμε όταν φεύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Φεύγει το “Α” της Αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Κασσελάκης λέει ότι έχει στο μυαλό του το κόμμα του Μπάιντεν. Εδώ, όμως, θα μιλάμε για ένα μικρό κόμμα – μπαλαντέρ εξουσίας», τόνισε και σημείωσε πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα αρχηγικό κόμμα με τον Τσίπρα επικεφαλής. Ήταν, όμως, και ένα κόμμα που είχε την πνοή των κινημάτων της Αριστεράς και γενικά της δημοκρατικής ανατροπής», επεσήμανε.

Σημείωσε, δε, πως «πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα Κασσελάκη».

Σε ερώτηση αν δικαιώθηκε για το «ύφος Τραμπ» που είχε αποδώσει στον Στέφανο Κασσελάκη  απάντησε: «Σήμερα το λένε όλοι ότι έχει ύφος Τραμπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρεύεται είναι αυταρχισμός και αλαζονεία. Το φαινόμενο Κασσελάκη θα πάει σε άλλα κόμματα και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Είναι η απαξίωση μέσω της μεταδημοκρατίας».

 

Άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του εισηγηθεί στο κόμμα την εκλογή προέδρου από τη βάση, θεωρώντας ότι από αυτή τη διαδικασία προέκυψαν φαινόμενα εκφυλιστικά: «Για έναν κόσμο ο οποίος σήμερα επικρατεί στον χώρο του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ είναι παρελθόν ο κ. Τσίπρας. Άνοιξε, όμως, ο ίδιος την πόρτα σε αυτόν τον κόσμο».

Τέλος, σε ερώτηση αν μέλη που ενδεχομένως αποχωρίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέση στη Νέα Αριστερά είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν υπάρχει σήμερα. Η Νέα Αριστερά δεν κάνει face control. Είναι προφανές ότι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αναζητήσουν μια συμπόρευση μαζί μας. Δεν θέλουμε να είμαστε ένα κομμάτι της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να είμαστε κάτι καινούργιο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε αυξημένη ετοιμότητα η Αθήνα λίγο πριν την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη: Οι Navtex, τα 23 νησιά του Αιγαίου και το απαρχαιωμένο «Πίρι Ρέις»
Έγκυροι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι «πάγια η τακτική» η Άγκυρα να κλιμακώνει την ένταση, είτε σε επίπεδο ρητορικής, είτε με προκλητικές αλλά προσεγμένες κινήσεις στο πεδίο, πριν από κρίσιμες επαφές
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Πρέπει να αποτελέσει πολιτικά παρελθόν -Φόρτωσε την ευθύνη της ακρίβειας στους πολίτες
«Στο όνομα του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, θα συνεχίσει να βλέπει δισεκατομμύρια να βγαίνουν από τις τσέπες των πολιτών και να καταλήγουν στα αποθεματικά των τραπεζών»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Ελλάδα και Λιβύη ξεκινούν την διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ – Στο προσκήνιο η διμερής συνεργασία στο μεταναστευτικό
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε με τον Λίβυο ομόλογό του για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών και των κατασκευών
Γιώργος Γεραπετρίτης - Υπουργός Εξωτερικών Λιβύης 22
Νίκος Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ»
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
7