Πολιτική

Νίκος Φίλης: Ο πολιτικός κύκλος του Αλέξη Τσίπρα έχει τελειώσει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λάβρος ήταν ο Νίκος Φίλης μιλώντας για το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

Ο Νίκος Φίλης, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον μέλος της Νέας Αριστεράς, σημείωσε πως: «Για μένα ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας σύντροφος με τον οποίο περάσαμε δύσκολες ώρες μαζί και που νομίζω ότι ο πολιτικός του κύκλος στην παρούσα φάση έχει τελειώσει».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open σημείωσε: «Με θλίψη παρακολούθησα το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια εξέλιξη εκφυλισμού ενός χώρου ο οποίος προσέφερε πολλά στην κοινωνία και στον λαό μας. Είναι μια εξέλιξη η οποία επιβεβαιώνει με τον πιο ακραίο τρόπο τους φόβους που είχαμε όταν φεύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Φεύγει το “Α” της Αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Κασσελάκης λέει ότι έχει στο μυαλό του το κόμμα του Μπάιντεν. Εδώ, όμως, θα μιλάμε για ένα μικρό κόμμα – μπαλαντέρ εξουσίας», τόνισε και σημείωσε πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα αρχηγικό κόμμα με τον Τσίπρα επικεφαλής. Ήταν, όμως, και ένα κόμμα που είχε την πνοή των κινημάτων της Αριστεράς και γενικά της δημοκρατικής ανατροπής», επεσήμανε.

Σημείωσε, δε, πως «πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα Κασσελάκη».

Σε ερώτηση αν δικαιώθηκε για το «ύφος Τραμπ» που είχε αποδώσει στον Στέφανο Κασσελάκη  απάντησε: «Σήμερα το λένε όλοι ότι έχει ύφος Τραμπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρεύεται είναι αυταρχισμός και αλαζονεία. Το φαινόμενο Κασσελάκη θα πάει σε άλλα κόμματα και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Είναι η απαξίωση μέσω της μεταδημοκρατίας».

 

Άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του εισηγηθεί στο κόμμα την εκλογή προέδρου από τη βάση, θεωρώντας ότι από αυτή τη διαδικασία προέκυψαν φαινόμενα εκφυλιστικά: «Για έναν κόσμο ο οποίος σήμερα επικρατεί στον χώρο του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ είναι παρελθόν ο κ. Τσίπρας. Άνοιξε, όμως, ο ίδιος την πόρτα σε αυτόν τον κόσμο».

Τέλος, σε ερώτηση αν μέλη που ενδεχομένως αποχωρίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέση στη Νέα Αριστερά είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν υπάρχει σήμερα. Η Νέα Αριστερά δεν κάνει face control. Είναι προφανές ότι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αναζητήσουν μια συμπόρευση μαζί μας. Δεν θέλουμε να είμαστε ένα κομμάτι της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να είμαστε κάτι καινούργιο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκη Κεραμέως για κατάργηση περικοπών συντάξεων χηρείας: Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία
Από τον Αύγουστο επανέρχεται το 70% για χιλιάδες δικαιούχους - Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να καταλογίζει καθυστέρηση και το ΚΚΕ να υπενθυμίζει τις παλαιότερες μειώσεις
Νίκη Κεραμέως
ΠΑΣΟΚ: Δέσμευση για μείωση του κόστους ρεύματος κατά 20% έως το 2027 – «Αποτυχία της κυβέρνησης στην ενέργεια»
Με αιχμές για την αγορά, την Πτολεμαΐδα 5 και τη διασύνδεση με την Κύπρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «οι λίγοι κερδίζουν και η πραγματική οικονομία χάνει»
ΣΤ ΠΑΣΟΚ για ενέργεια
6
Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε»
Ο γγ του ΚΚΕ αντέδρασε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι η αντιπολίτευση δεν μιλά για το AI, θέτοντας το ερώτημα αν η τεχνολογία θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες ή «τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων»
Κουτσούμπας, ΚΚΕ
5