Πολιτική

Νίκος Φίλης: Ο πολιτικός κύκλος του Αλέξη Τσίπρα έχει τελειώσει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λάβρος ήταν ο Νίκος Φίλης μιλώντας για το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

Ο Νίκος Φίλης, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον μέλος της Νέας Αριστεράς, σημείωσε πως: «Για μένα ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας σύντροφος με τον οποίο περάσαμε δύσκολες ώρες μαζί και που νομίζω ότι ο πολιτικός του κύκλος στην παρούσα φάση έχει τελειώσει».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open σημείωσε: «Με θλίψη παρακολούθησα το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια εξέλιξη εκφυλισμού ενός χώρου ο οποίος προσέφερε πολλά στην κοινωνία και στον λαό μας. Είναι μια εξέλιξη η οποία επιβεβαιώνει με τον πιο ακραίο τρόπο τους φόβους που είχαμε όταν φεύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Φεύγει το “Α” της Αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Κασσελάκης λέει ότι έχει στο μυαλό του το κόμμα του Μπάιντεν. Εδώ, όμως, θα μιλάμε για ένα μικρό κόμμα – μπαλαντέρ εξουσίας», τόνισε και σημείωσε πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα αρχηγικό κόμμα με τον Τσίπρα επικεφαλής. Ήταν, όμως, και ένα κόμμα που είχε την πνοή των κινημάτων της Αριστεράς και γενικά της δημοκρατικής ανατροπής», επεσήμανε.

Σημείωσε, δε, πως «πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα Κασσελάκη».

Σε ερώτηση αν δικαιώθηκε για το «ύφος Τραμπ» που είχε αποδώσει στον Στέφανο Κασσελάκη  απάντησε: «Σήμερα το λένε όλοι ότι έχει ύφος Τραμπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρεύεται είναι αυταρχισμός και αλαζονεία. Το φαινόμενο Κασσελάκη θα πάει σε άλλα κόμματα και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Είναι η απαξίωση μέσω της μεταδημοκρατίας».

 

Άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του εισηγηθεί στο κόμμα την εκλογή προέδρου από τη βάση, θεωρώντας ότι από αυτή τη διαδικασία προέκυψαν φαινόμενα εκφυλιστικά: «Για έναν κόσμο ο οποίος σήμερα επικρατεί στον χώρο του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ είναι παρελθόν ο κ. Τσίπρας. Άνοιξε, όμως, ο ίδιος την πόρτα σε αυτόν τον κόσμο».

Τέλος, σε ερώτηση αν μέλη που ενδεχομένως αποχωρίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέση στη Νέα Αριστερά είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν υπάρχει σήμερα. Η Νέα Αριστερά δεν κάνει face control. Είναι προφανές ότι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αναζητήσουν μια συμπόρευση μαζί μας. Δεν θέλουμε να είμαστε ένα κομμάτι της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να είμαστε κάτι καινούργιο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ακαδημαϊκό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών - Οι αναφορές στο έργο, τη δημόσια παρουσία και την πνευματική παρακαταθήκη του
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ο «καθαρός δρόμος» της Δούρου προς τη ΔΕΘ: Το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη
Με δέκα βουλευτές πλέον η Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της ΚΟ ποντάρει στο «ξεκαθάρισμα» πριν από τη Θεσσαλονίκη και προαναγγέλλει επιστροφές - Το ορόσημο της 24ης Αυγούστου
Γεροβασίλη, Δούρου, Κασιμάτη 20
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 43
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα