Πολιτική

Νίκος Φίλης: Ο πολιτικός κύκλος του Αλέξη Τσίπρα έχει τελειώσει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λάβρος ήταν ο Νίκος Φίλης μιλώντας για το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

Ο Νίκος Φίλης, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον μέλος της Νέας Αριστεράς, σημείωσε πως: «Για μένα ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας σύντροφος με τον οποίο περάσαμε δύσκολες ώρες μαζί και που νομίζω ότι ο πολιτικός του κύκλος στην παρούσα φάση έχει τελειώσει».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open σημείωσε: «Με θλίψη παρακολούθησα το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια εξέλιξη εκφυλισμού ενός χώρου ο οποίος προσέφερε πολλά στην κοινωνία και στον λαό μας. Είναι μια εξέλιξη η οποία επιβεβαιώνει με τον πιο ακραίο τρόπο τους φόβους που είχαμε όταν φεύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Φεύγει το “Α” της Αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Κασσελάκης λέει ότι έχει στο μυαλό του το κόμμα του Μπάιντεν. Εδώ, όμως, θα μιλάμε για ένα μικρό κόμμα – μπαλαντέρ εξουσίας», τόνισε και σημείωσε πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα αρχηγικό κόμμα με τον Τσίπρα επικεφαλής. Ήταν, όμως, και ένα κόμμα που είχε την πνοή των κινημάτων της Αριστεράς και γενικά της δημοκρατικής ανατροπής», επεσήμανε.

Σημείωσε, δε, πως «πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα Κασσελάκη».

Σε ερώτηση αν δικαιώθηκε για το «ύφος Τραμπ» που είχε αποδώσει στον Στέφανο Κασσελάκη  απάντησε: «Σήμερα το λένε όλοι ότι έχει ύφος Τραμπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρεύεται είναι αυταρχισμός και αλαζονεία. Το φαινόμενο Κασσελάκη θα πάει σε άλλα κόμματα και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Είναι η απαξίωση μέσω της μεταδημοκρατίας».

 

Άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του εισηγηθεί στο κόμμα την εκλογή προέδρου από τη βάση, θεωρώντας ότι από αυτή τη διαδικασία προέκυψαν φαινόμενα εκφυλιστικά: «Για έναν κόσμο ο οποίος σήμερα επικρατεί στον χώρο του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ είναι παρελθόν ο κ. Τσίπρας. Άνοιξε, όμως, ο ίδιος την πόρτα σε αυτόν τον κόσμο».

Τέλος, σε ερώτηση αν μέλη που ενδεχομένως αποχωρίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέση στη Νέα Αριστερά είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν υπάρχει σήμερα. Η Νέα Αριστερά δεν κάνει face control. Είναι προφανές ότι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αναζητήσουν μια συμπόρευση μαζί μας. Δεν θέλουμε να είμαστε ένα κομμάτι της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να είμαστε κάτι καινούργιο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κομισιόν για Αβραμόπουλο και Qatargate: «Δεν έγινε εσωτερική έρευνα, μόνο έλεγχοι συμμόρφωσης»
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινίζει ότι το 2022 έλεγξε μόνο την τήρηση των όρων για τη συμμετοχή του πρώην επιτρόπου στη Fight Impunity - Τι είχε υποστηρίξει ο ίδιος και οι εξηγήσεις για τους «κερατάδες»
Δημήτρης Αβραμόπουλος
Παπανικολάου για «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: «Κλειστή παρέα το κόμμα Καρυστιανού, με καθοδηγητές πρώην στελέχη της Νίκης»
Ο πτέραρχος ε.α. εξήγησε γιατί αποσύρει τη στήριξή του, μιλώντας για απουσία συλλογικών οργάνων, προγράμματος και σαφών θέσεων στα εθνικά θέματα
Μαρία Καρυστιανού
Μητσοτάκης: «Συνοδηγό σε αγωνιστικό θα επέλεγα τον Τσίπρα γιατί έχει κάνει τόσες πιρουέτες που με εμένα οδηγό δεν θα ζαλιζόταν»
Σε μια διαφορετική συνέντευξη, στην πίστα της υπερειδικής του Ράλλυ Ακρόπολις, ο πρωθυπουργός μίλησε για αυτοκίνηση, οδική ασφάλεια, αλκοτέστ και Formula 1
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
22
Προμηνύεται σφοδρή σύγκρουση στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη «σκιώδη κυβέρνηση» Τσίπρα - Στο επίκεντρο οι χειρισμοί Φάμελλου, Πολάκη, Παππά και Δούρου
Ο πρόεδρος του κόμματος επιχειρεί να κρατήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η εσωκομματική αντιπολίτευση ζητά καθαρές αποφάσεις από την ΚΕ
Παύλος Πολάκης