Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νίκος Παναγιωτόπουλος για παρακολουθήσεις: «Η ΕΥΠ δεν έχει να κάνει τίποτα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας»

Νίκος Παναγιωτόπουλος για παρακολουθήσεις: «Η ΕΥΠ δεν έχει να κάνει τίποτα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει κάτι για τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ συμπεριελάμβαναν και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και επισήμανε ότι η ΕΥΠ δεν έχει να κάνει τίποτα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο υπουργός απάντησε στην Βουλή στο ερώτημα για τις παρακολουθήσεις που είχε κάνει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να απαντήσει αν ήταν σε γνώση του η παρακολούθηση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ. Στο περιθώριο συζήτησης επίκαιρης ερώτηση του με θέμα «παράνομες διώξεις Αξιωματικών, εκτός οργανικών θέσεων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας», ο Γιάννης Ραγκούσης απευθύνθηκε στον παριστάμενο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλο για το ζήτημα.

«Γνωρίζατε ή δε γνωρίζατε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων; Οφείλετε να πάρετε θέση. Είναι μείζον ζήτημα και για την εθνική ασφάλεια και για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για τη δημοκρατία στη χώρα, να παρακολουθεί η ΕΥΠ τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Το γνωρίζατε; Κι αν ναι, τι κάνατε, για να το αποτρέψετε; Χρησιμοποιήσατε μήπως και το υλικό των παρακολουθήσεων; Εύλογη ερώτηση κι αυτή», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι σχέση έχω εγώ με τις παρακολουθήσεις;»

«Κύριε Ραγκούση, κατά την προσφιλή σας τακτική επιδιώκετε να στρέψετε αλλού τη συζήτηση με αυτό το τελευταίο σκέλος για την παρακολούθηση του Aρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε: «Ασφαλώς και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει να κάνει τίποτα μ΄ αυτήν την υπόθεση, γιατί η ΕΥΠ δεν έχει να κάνει τίποτα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ξέρετε. Θέλετε μία απάντηση από εμένα. Μπορεί αύριο, σε μία λίστα ακόμα – δεν ξέρω, στο τέλος όπως είπαμε όλοι θα μπούμε σε αυτή τη λίστα – να είναι κι άλλα πρόσωπα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε παρακολούθηση, όχι από την ΕΥΠ, γενικώς οι παρακολουθήσεις. Τι να κάνουμε; Περιμένουμε το επόμενο τεύχος για να δούμε, όπως με τις κυριακάτικες κάποτε προσφορές των εφημερίδων, το επόμενο κομμάτι της λίστας να σχολιάσουμε και επ’ αυτού. Στην ερώτησή σας, όμως…. τι να διαψεύσω, αφού δεν γνωρίζω. Αφού δε γνωρίζω. Και τι σχέση έχω εγώ με τις παρακολουθήσεις; Καμία απολύτως, έτσι;».

Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης και εκτός μικροφώνου, ο Γιάννης Ραγκούσης σχολίασε την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε τότε στον βουλευτή: «Αν εσείς καταλαβαίνετε πως επιβεβαιώνω (σ.σ. την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ) όταν λέω ότι δεν γνωρίζω, αυτό είναι η δική σας ιδιότυπη λογική και ιδιότυπη σκέψη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις