Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νίκος Παππάς: Άγριος τσακωμός με Άδωνι Γεωργιάδη! [vid]

Νίκος Παππάς
Φωτογραφίες από: Eurokinissi

Ο Νίκος Παππάς απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη και η αντιπαράθεση “χτύπησε κόκκινο”! Βαριές -εκατέρωθεν- εκφράσεις και η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ συνεχίζεται…

“Η ΝΔ αντί να κάνει την αυτοκριτική της και να συζητήσει τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα και το μέλλον, θα φτάσει το 2019 να συνεχίσει να μιλάει για το success story της κυβέρνησης Σαμαρά. Και να καλεί τον ελληνικό λαό να ζητήσει συγνώμη γιατί διέκοψε το έργο της”. Αυτό απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τι… επιθέσεις ήταν αυτές! Κανονικός χαμός στην Ολομέλεια, με Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδο να… απασφαλίζουν!

Ψηλά οι τόνοι με Άδωνι Γεωργιάδη!

Να συζητήσουμε τώρα στα σοβαρά και χωρίς τις τσιρίδες του αντιπροέδρου σας. Ο οποίος το έχει κάνει σύστημα να ανεβαίνει στο βήμα, να καθυβρίζει όποιον βρίσκει μπροστά του. Φοβάμαι όμως ότι έχει γίνει στρατηγική επιλογή, να υιοθετήσετε, όχι τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη αλλά τις αποκρουστικές ιδέες που κουβαλάει μαζί του από τον καιρό που θήτευε στην ακροδεξιά.

Διότι δεν τον έχω ακούσει να μας πει, τι από αυτά που πίστευε και υπηρετούσε όταν ήταν στο κόμμα του κυρίου Καρατζαφέρη, άφησε στην είσοδο της ΝΔ καθώς μπήκε μέσα. Αντίθετα βλέπουμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαποτίζεται μέρα με την ημέρα με αυτές τις αποκρουστικές ιδέες και να αφήνεται αυτή η προπαγάνδα να περπατάει στο δημόσιο διάλογο”. Κάπως έτσι ο Νίκος Παππάς… διατήρησε τους τόνους ψηλά! Και μάλιστα δεν έμεινε εκεί…

Ζήτησε ο πολιτικός διάλογος να επικεντρωθεί σε άλλα ζητήματα: “Πρέπει να δούμε γιατί λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα; γιατί επιτυγχάνονται οι στόχοι και για δεύτερη φορά βγαίνει κοινωνικό μέρισμα στους έχοντες την ανάγκη του; Γιατί δώσαμε επιτυχώς τη μάχη για χαμηλότερα πλεονάσματα. Εσείς μιλάτε για καταστροφική διαπραγμάτευση αλλά αυτή η διαπραγμάτευση είναι που έδωσε τη δυνατότητα να μοιράσουμε κοινωνικό μέρισμα. Διότι αν είχαμε μείνει με τα δικά σας, του success story του Σαμαρά, του 4,2 και του 4,5 και του 5 και του 6,5 που υπογράφατε στο πρώτο και δεύτερο μνημόνιο, δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε τίποτα αλλά θα ερχόμασταν εδώ και θα λέγαμε μέτρα”.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είχε πει νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης

Νίκος Παππάς: Γι’ αυτό πετυχαίνει η κυβέρνηση

“Το πρόγραμμα της κυβέρνησης πετυχαίνει διότι οικοδομούνται μηχανισμοί κοινωνικής προστασίας και ο κόσμος που πλήρωσε το μάρμαρο από τη δική σας διακυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που προτεραιοποιεί τις βασικές του ανάγκες. Είτε με τα επιδόματα που ανεβαίνουν είτε με το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, είτε με την ελεύθερη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη”, είπε ο Νίκος Παππάς. Και απευθύνθηκε για μια ακόμη φορά στην αξιωματική αντιπολίτευση:

“Βεβαίως, κάτι που δεν περνούσε από το μυαλό σας, είναι ότι εμείς κάναμε εκλογές με τη συμφωνία πάνω στο τραπέζι. Αντιθέτως η ΝΔ είναι εγκλωβισμένη σε μια στρατηγική η οποία θα απαιτήσει από τον ελληνικό λαό το 2019, να ζητήσει συγνώμη για τις επιλογές του. Αυτό θα κάνετε και καμία αυτοκριτική. Όταν η χώρα θα έχει κάνει ακόμη περισσότερα βήματα, θα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Η ανεργία θα είναι κάτω από το 20%. Ο ελληνικός λαός θα διαλέξει να συνεχίσει την πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον”.

Καταρρεύσατε!

“Έχει καταρρεύσει παταγωδώς το αφήγημα περί καταστροφής το οποίο κόμιζε η αξιωματική αντιπολίτευση στο δημόσιο διάλογο και τώρα αναζητά αφορμές ή κατασκευασμένα ψεύδη για να αντιπολιτεύεται. Είναι δυστυχώς εγκλωβισμένη η αξιωματική αντιπολίτευση στο αφήγημα της επιτυχημένης διακυβέρνησης Σαμαρά -Μητσοτάκη. Και αυτό δεν αντέχεται“, είπε ο Νίκος Παππάς.

Νίκος Παππάς

Και συνέχισε: ” Για τη ΝΔ υπάρχει μια πραγματικότητα η οποία δεν αντέχεται. Ακούω τους εκπροσώπους σας να ανεβαίνουν σε αυτό το βήμα και να μιλάνε για αναιμική ανάπτυξη. Μάλιστα. Δηλαδή παραδέχεστε ότι η χώρα έχει μπει για το τρίτο τρίμηνο στην ανάπτυξη, και περιμένετε τα αναθεωρημένα στοιχεία. Η κυβέρνηση κατά γενική ομολογία έχει βάλει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης η οποία μπορεί και γίνεται και δίκαιη. Με τους μηχανισμούς κοινωνικής αναδιανομής και προστασίας, τους οποίους οικοδομούμε μέρα με την ημέρα. Και δεχόμαστε κριτική από τους πολιτικούς εκπροσώπους της παράταξης που βύθισε τη χώρα και κατέστρεψε το 25% του ΑΕΠ, και τους ακούμε να λένε ότι η ανάπτυξή μας είναι αναιμική”.

HELLAS SAT

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη χρήση του συστήματος δορυφόρων HELLAS SAT, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι είναι σημαντικά τα οφέλη που θα προκύψουν από την τροποποίηση της σύμβασης. Ήδη έχει συσταθεί Επιτροπή Παρακολούθησης για τα ανταλλάγματα και ακολουθείται το χρονοδιάγραμμα. Είπε επίσης ότι υπάρχουν ειδικές εγγυήσεις για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Click4more: Σκοτωμός! Η Μαρία Σπυράκη έστειλε εξώδικο στον Πάνο Καμμένο! Απαιτεί επί λέξει συγγνώμη για την “παιδιάστικη αντίδραση”!

Ο κ. Παππάς δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει αυτή την ιστορία να πάει στα βράχια αν και η χώρα είχε ανάγκη από δορυφορικές υπηρεσίες. “Τα συμφέροντα της χώρας τώρα διασφαλίζονται πλήρως, και ήταν πολύ χρήσιμη η υπογραφή της σύμβασης”, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και υπογράμμισε ότι αυτό που ήταν λάθος, ήταν η πώληση του δορυφόρου μαζί με την πώληση του ΟΤΕ, “στην ιδεολογία ενός ακραίου φιλελευθερισμού”.

“Διασφαλίσαμε τα δικαιώματα του δημοσίου στο ελληνικό οικόπεδο στο διάστημα 39ο ανατολικά πάνω από το εθνικό πάρκο της Κένυα. Τα συμφέροντα του δημοσίου διασφαλίζονται πλήρως”, επέμεινε ο κ. Παππάς και ενημέρωσε το Σώμα πως αύριο μπαίνει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για το συγκρότηση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και με το ίδιο νομοσχέδιο προχωράει εθνική νομοθεσία και στρατηγική άσκησης διαστημικών δραστηριοτήτων ενώ πολύ σημαντική είναι η αξιοποίηση των εφαρμογών που άπτονται του διαστήματος θα είναι μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση.

“Από την Ελλάδα δεν λείπει τίποτα. Έλειπε όμως ο σχεδιασμός, η προτεραιοποίηση και η ιεράρχηση των αναγκών ώστε αυτές οι σοβαρές τεχνολογικές εξελίξεις να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των πολιτών”, είπε ο κ. Παππάς σημειώνοντας ότι ελληνικά πανεπιστήμια είχαν τη δυνατότητα να χτίζουν δορυφόρους αλλά ουδέποτε εντάχθηκαν σε έναν εθνικό σχεδιασμό.

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε και στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Νίκος Παππάς

“Έχουμε τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των φακέλων στις 8 Γενάρη και επιχειρήματα τα οποία εμείς ακούσαμε στη διαβούλευση από τις ιδιοκτησίες των καναλιών τα οποία ακούμε δυστυχώς εδώ στη Βουλή ως επιχειρήματα πολιτικών δυνάμεων”, είπε ο Νίκος Παππάς και σχολίασε ότι οι ιδιοκτησίες επιφυλάσσουν και μια προσφυγή για οποιοδήποτε θέμα.

Click4more: Τζανακόπουλος σε Φίλη: Μην… γκρινιάζεις, τα έχεις ψηφίσει!

“Για να μην υπάρξει καμία απορία, οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό έχουν υποχρέωση να καταθέσουν εγγυητική επιστολή 3,5 εκατομμυρίων που είναι το τίμημα για τον πρώτο χρόνο για μια άδεια, και βεβαίως πρέπει να καταβάλλουν και κεφάλαιο 8 εκατομμυρίων του οποίου την προέλευση πρέπει να αποδείξουν, ότι δεν προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες, για τη συγκρότηση της εταιρείας η οποία θα συμμετέχει στο διαγωνισμό”, επισήμανε ο κ. Παππάς.

“Το αίτημα της πλευράς των ιδιοκτησιών ήταν τα υφιστάμενα κανάλια να μην έχουν την υποχρέωση καταβολής εγγυητικής καλής εκτέλεσης και να έχουν αυτή την υποχρέωση αυτοί που δεν έχουν κανάλια”, ανέφερε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι “αυτό δεν θα περνούσε ούτε έξω από το Συνταγματικό Δικαστήριο”.

Το νομοσχέδιο για τη χρήση του συστήματος δορυφόρων HELLAS SAT έλαβε την έγκριση της πλειοψηφίας. Στην ψηφοφορία που έγινε υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις