Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Νίκος Παππάς: Καλοδεχούμενη η πρόταση Χατζηδάκη για συζήτηση προγραμμάτων, να εξεταστούν και τα δημοσιονομικά περιθώρια

Νίκος Παππάς: Καλοδεχούμενη η πρόταση Χατζηδάκη για συζήτηση προγραμμάτων, να εξεταστούν και τα δημοσιονομικά περιθώρια

«Η πρόταση Χατζηδάκη είναι καλοδεχούμενη», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σχετικά με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών και Οικονομίας προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Υπενθυμίζεται ότι με την επιστολή του ο Κωστής Χατζηδάκης ζητά συζήτηση των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία των στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολιάζει ότι «η αλήθεια είναι ότι:

– Εμείς ζητάμε από τη ΝΔ -και μετεκλογικά- να πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την εξέταση των μέτρων μας.

– Το ΓΛΚ έχει καταρρίψει, ήδη, την «κοστολόγηση» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που μιλούσε για 40 δισ. ευρώ κόστος, ενώ με βάση την έκθεσή του, οι προτάσεις μας κρίνονται απολύτως εφαρμόσιμες.

– Έχουμε υποβάλει αίτημα να συζητήσουν δημόσια οι κύριοι Μητσοτάκης και Κασσελάκης γι’ αυτά και για άλλα ζητήματα».

Ο κ. Παππάς ζητά να οριστεί η συνεδρίαση το συντομότερο δυνατόν «και όχι σε… πέντε μήνες, όσο δηλαδή πήρε -κατ’ απαίτηση Χατζηδάκη- ο ορισμός της συνεδρίασης που εμείς ζητήσαμε για το ξεπούλημα των τραπεζών».

Επιπλέον ζητά από τα στελέχη του ΓΛΚ να προσκομίσουν στη συζήτηση τα στοιχεία για το ύψος των υπερπλεονασμάτων του 2022 και του 2023, τις εκτιμήσεις για το 2024 και τα στοιχεία για την υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων φέτος.

Τονίζει ότι «στη συνεδρίαση θα δούμε και τις δυο προτάσεις οικονομικής πολιτικής. Αυτή που μαζεύει υπερπλεονάσματα και υπερκέρδη και αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους. Και αυτή που αξιοποιεί υπερπλεονάσματα και υπερκέρδη για να μειώσει τους έμμεσους φόρους».

«Στον κ. Χατζηδάκη που αναζητούσε, εναγωνίως, δημοσιονομικά άλλοθι για να μη μειώσει τον ΦΠΑ, υποσχόμαστε μια δημιουργική και, κυρίως, ενδιαφέρουσα συζήτηση», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Παππάς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις