Πολιτική

Νίκος Βούτσης: Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να περάσει με 151 ψήφους

Μπορεί να περάσει και με λιγότερες ψήφους, αλλά δεν πρέπει είπε ο Νίκος Βούτσης, που εκτίμησε ότι διαφορετικά θα υπάρξει πολιτικό πρόβλημα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον πήχη στις 151 ψήφους για την Συμφωνία των Πρεσπών έβαλε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, για να μην υπάρξει -όπως είπε- πολιτικό πρόβλημα ή και άλλα προβλήματα.

Σε ερώτηση αν μπορεί να περάσει η συμφωνία με λιγότερες από 151 ψήφους, ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες- ήταν κατηγορηματικός: “Γνωρίζετε ότι μπορεί, αλλά δεν πρέπει για πολιτικούς λόγους. Πρέπει να έχει 151 ψήφους για να είναι ισχυρή”.

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία ο Νίκος Βούτσης περιορίστηκε να πει πως τότε θα δούμε τι θα γίνει. “Πρέπει να υπάρχει σαφής πλειοψηφία και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό” επανέλαβε με έμφαση.

Όσο για το αν τελικά θα υπάρξει πλειοψηφία 151ός βουλευτών, ο κ. Βούτσης απάντησε με νόημα: “Αφήστε με εμένα να χαμογελώ”.

Πώς θα γίνει η ψήφιση της Συμφωνίας

Ερωτηθείς για τον εάν η κυβέρνηση φέρει στην Βουλή για κύρωση την συμφωνία με διαδικασίες-εξπρές, ο Νίκος Βούτσης μπορεί να είπε ότι «δεν έχω υπόψιν μου τίποτα» αλλά μίλησε για διαδικασίες «Κύρωσης Συμφωνίας» που μπορεί να κρατήσει πολλές ώρες αλλά και μέρες και ότι θα υπάρξει αρκετός χρόνος.

Ουσιαστικά, ο Νίκος Βούτσης περιέγραψε ότι η συμφωνία θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, αν και οι συνεδριάσεις δεν θα είναι πολυήμερες. Το πιθανότερο είναι να συζητηθεί σε μία ημέρα στην αρμόδια επιτροπή, ενώ μία ημέρα θα διαρκέσει και η συνεδρίαση της ολομέλειας, αλλά με…  άπλετο χρόνο για συζήτηση, αφού ο Πρόεδρος του Σώματος είπε πως «δεν υπάρχει κανένα άγχος, όλα είναι γνωστά».

Οι δηλώσεις Βούτση γίνονται λίγη ώρα μετά την θυελλώδη συνεδρίαση στη Βουλή και τις βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ του πρωθυπουργού και το αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στη σκιά της διαγραφής Δανέλλη που οδηγεί το Ποτάμι σε επανεξέταση της στάσης του απέναντι στην συμφωνία των Πρεσπών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε»
Ο γγ του ΚΚΕ αντέδρασε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι η αντιπολίτευση δεν μιλά για το AI, θέτοντας το ερώτημα αν η τεχνολογία θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες ή «τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων»
Κουτσούμπας, ΚΚΕ
ΚΥΣΕΑ: Την Πέμπτη το «πράσινο φως» για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά
Στην συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να εγκριθούν τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα, τα C-390 Millennium, τα UAV V-BAT και Heron, καθώς και τα υποβρύχια Victa
Πύραυλοι
O Γιώργος Βλάχος ανάβει φωτιές στη ΝΔ: Δεν βλέπει αυτοδυναμία και δεν αποκλείει συνεργασία με Σαμαρά – «Όλα μπαίνουν στο τραπέζι μετά τις εκλογές»
Ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής δεν αποκλείει το σενάριο αλλαγής ηγεσίας και επαναλαμβάνει τη διαφωνία του για το ασυμβίβαστο βουλευτή - υπουργού
Γιώργος Βλάχος 13
Η ΕΛΑΣ απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Δεν θα τα καταργήσουμε, θα αλλάξουμε ριζικά τον νόμο Πιερρακάκη»
Η τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Τσίπρα επικαλείται την ασφάλεια δικαίου και προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένα «ανεξέλεγκτο Ελ Ντοράντο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης»
ΕΛΑΣ για Παιδεία
«Σφάχτηκαν» Αντωνοπούλου - Βούλτεψη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η Δεξιά στήνει πελατειακά δίκτυα» – «Εσείς μοιράζατε θέσεις με τον Καμμένο»
Η αντιπαράθεση ξέφυγε από τα όρια της υπόθεσης, με εκατέρωθεν αιχμές για πελατειακά δίκτυα, ρουσφέτια, τον Αλέξη Τσίπρα και προσωπικές αναφορές
Βούλτεψη και Αντωνοπούλου
Σκληρό σφυροκόπημα της ΕΛΑΣ σε Μητσοτάκη: Φιέστα στο ΟΑΚΑ πάνω στα ερείπια της εγκατάλειψης
Σφοδρή επίθεση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης στον πρωθυπουργό μετά την επίσκεψή του στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, κατηγορεί την κυβέρνηση για επταετή αδιαφορία
OAKA 22