Πολιτική

Νίκος Βούτσης: Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να περάσει με 151 ψήφους

Μπορεί να περάσει και με λιγότερες ψήφους, αλλά δεν πρέπει είπε ο Νίκος Βούτσης, που εκτίμησε ότι διαφορετικά θα υπάρξει πολιτικό πρόβλημα.

Τον πήχη στις 151 ψήφους για την Συμφωνία των Πρεσπών έβαλε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, για να μην υπάρξει -όπως είπε- πολιτικό πρόβλημα ή και άλλα προβλήματα.

Σε ερώτηση αν μπορεί να περάσει η συμφωνία με λιγότερες από 151 ψήφους, ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες- ήταν κατηγορηματικός: “Γνωρίζετε ότι μπορεί, αλλά δεν πρέπει για πολιτικούς λόγους. Πρέπει να έχει 151 ψήφους για να είναι ισχυρή”.

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία ο Νίκος Βούτσης περιορίστηκε να πει πως τότε θα δούμε τι θα γίνει. “Πρέπει να υπάρχει σαφής πλειοψηφία και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό” επανέλαβε με έμφαση.

Όσο για το αν τελικά θα υπάρξει πλειοψηφία 151ός βουλευτών, ο κ. Βούτσης απάντησε με νόημα: “Αφήστε με εμένα να χαμογελώ”.

Πώς θα γίνει η ψήφιση της Συμφωνίας

Ερωτηθείς για τον εάν η κυβέρνηση φέρει στην Βουλή για κύρωση την συμφωνία με διαδικασίες-εξπρές, ο Νίκος Βούτσης μπορεί να είπε ότι «δεν έχω υπόψιν μου τίποτα» αλλά μίλησε για διαδικασίες «Κύρωσης Συμφωνίας» που μπορεί να κρατήσει πολλές ώρες αλλά και μέρες και ότι θα υπάρξει αρκετός χρόνος.

Ουσιαστικά, ο Νίκος Βούτσης περιέγραψε ότι η συμφωνία θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, αν και οι συνεδριάσεις δεν θα είναι πολυήμερες. Το πιθανότερο είναι να συζητηθεί σε μία ημέρα στην αρμόδια επιτροπή, ενώ μία ημέρα θα διαρκέσει και η συνεδρίαση της ολομέλειας, αλλά με…  άπλετο χρόνο για συζήτηση, αφού ο Πρόεδρος του Σώματος είπε πως «δεν υπάρχει κανένα άγχος, όλα είναι γνωστά».

Οι δηλώσεις Βούτση γίνονται λίγη ώρα μετά την θυελλώδη συνεδρίαση στη Βουλή και τις βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ του πρωθυπουργού και το αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στη σκιά της διαγραφής Δανέλλη που οδηγεί το Ποτάμι σε επανεξέταση της στάσης του απέναντι στην συμφωνία των Πρεσπών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει θέμα ενεργειακής ασφάλειας στη χώρα μας, βλάπτουν τα τρομολαγνικά σενάρια
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προαναγγέλλει αυστηρούς ελέγχους κατά της αισχροκέρδειας και περιγράφει τις προτεραιότητες σε εξωτερική πολιτική εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Κωστής Χατζηδάκης
Ο Βελόπουλος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Κακλαμάνη για τον Φλώρο: Με αποκάλεσε «απατεώνα, σαχλαμάρα και καράφλα»
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζητεί άμεση πειθαρχική αντιμετώπιση, κάνοντας λόγο για ύβρεις εντός Ολομέλειας. Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής παραθέτει διαφορετική εκδοχή του διαλόγου τους
Βελόπουλος και Φλώρος 28
Καισαριανή: Παρουσιάστηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού οι φωτογραφίες – ντοκουμέντα της εκτέλεσης των 200
Το υπουργείο Πολιτισμού παρέλαβε, με τη συνδρομή της ελληνικής πρεσβείας στο Βέλγιο, 262 φωτογραφίες, 16 έγγραφα και 4 παλαιά χαρτονομίσματα που είχαν τεθεί προς πώληση σε δημοπρασία, διασφαλίζοντας τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης
Φωτογραφία 200 Καισαριανή
Μητσοτάκης για δωρεά Χατζηιωάννου στο ΕΣΥ: Ανοίγει ο δρόμος σε νεαρούς γιατρούς να πάνε στα νησιά
Επιδότηση 1.500 ευρώ μηνιαίως σε 80 γιατρούς για επτά χρόνια – Στόχος η στελέχωση ιατρείων σε 47 νησιά, όπου το κόστος ζωής και οι δυσκολίες παραμονής αποτρέπουν νέους επιστήμονες
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης – Εμανουέλ Μακρόν: Τηλεφωνική επικοινωνία για Ιράν και Κύπρο – Συμφώνησαν να βρίσκονται σε συντονισμό
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την αμυντική συνδρομή που παρέχει η Ελλάδα στην Κύπρο. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συντονισμό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, EPA