Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Βουλή: Προεκλογική κόντρα με αντιπαράθεση στο κόκκινο

Βουλή: Προεκλογική κόντρα με αντιπαράθεση στο κόκκινο

Πρόγευση των όσων θα γίνουν το βράδυ της Τετάρτης είχαμε σήμερα στη Βουλή.
Κερδισμένος ο Τσίπρας, λένε οι συνεργάτες του από την πρώτη αναμέτρηση με Μητσοτάκη.
Έτσι θα κινηθεί η ΝΔ, όλη την προεκλογική περίοδο λένε στην Πειραιώς.

Ο πρωθυπουργός ανέβασε στην πρωτολογία τους τόνους τις αντιπαράθεσης θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει απαντήσεις σε τρία μεγάλα θέματα για τα οποία τον κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα. Χαρακτήρισε αθλιότητες τις επιθέσεις που δέχονται οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών επισημαίνοντας μάλιστα ότι αυτές «ενορχηστρώνονται από τον σκληρό κομματικό μηχανισμό της ΝΔ».

Οι κατηγορίες για κυβέρνηση – κουρελού, για αποστασία και για αθέμιτες μεταγραφές βρέθηκαν στο στόχαστρο της ομιλίας του πρωθυπουργού, ενώ δεν έκρυψε και την ενόχληση του για όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον υπουργό Άμυνας Βαγγέλη Αποστολάκη τον οποίο συνέκρινε με  υπουργό της χούντας.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζονται γι’ αυτή την πρώτη αντιπαράθεση ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς όπως λένε ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να στριμώξει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα τρία θέματα που επικαλείται η ΝΔ ενώ υποστηρίζουν ότι τον ανάγκασε να επανορθώσει – σε ένα βαθμό σε ότι αφορά τον Βαγγέλη Αποστολάκη.

Για τα περί κυβέρνησης κουρελούς ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Να σας θυμίσω τι είναι κυβέρνηση – κουρελού; Η κυβέρνηση που συγκρότησαν το 2011 οι για 40 χρόνια εχθροί που σε ένα βράδυ έγιναν φίλοι, διορίζοντας πρωθυπουργό έναν μη εκλεγμένο τεχνοκράτη (σ.σ. τον Λουκά Παπαδήμο) αλλά όχι πολιτικό, χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση».

Αναφερόμενος στην συνέχεια στις κατηγορίες περί αποστασίας  ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα δηκτικός με προσωπικές αναφορές εις βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη.  «Μιλάτε όμως και για αποστάτες. Εσείς ειδικά θα έπρεπε να είστε πιο προσεχτικός, λόγω οικογενειακής παράδοσης, όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον όρο, κ. Μητσοτάκη. Αυτοί που ρίχνουν μια κυβέρνηση είναι ιστορικά οι αποστάτες, όχι αυτοί που μένουν για να τη στηρίξουν».

Το ίδιο ειρωνικός  και επιθετικός ήταν και σε ότι αφορά τις πολιτικές μεταγραφές.  «Μιλάτε για αθέμιτες μεταγραφές είπε ο πρωθυπουργός. Εσείς που το τελευταίο διάστημα έχετε εγγράψει στην κοινοβουλευτική σας ομάδα τέσσερις βουλευτές από άλλα κόμματα. Τρεις βουλευτές από το Ποτάμι και έναν από την Ένωση Κεντρώων».

Με έμμεσο τρόπο αναφέρθηκε  στον πρώην βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα δήλωνε ότι συμφωνούσε με τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά τώρα δεν θα την ψηφίσει, επειδή εντάχθηκε στη ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις