Πολιτική

Νόμπελ Ειρήνης… “ξεροσφύρι”! Χωρίς συναυλία πλέον η απονομή λόγω έλλειψης χρημάτων

Τέλος εποχής για τις απονομές των Νόμπελ Ειρήνης, αφού όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές αυτά πλέον θα δίνονται χωρίς συναυλία, αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι.

Η παραδοσιακή συναυλία με την οποία κλείνει η τελετή απονομής των Νόμπελ Ειρήνης, στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο, δεν θα δοθεί φέτος λόγω έλλειψης πόρων.

“Δεν υπάρχει συναυλία στα Νόμπελ Ειρήνης αυτή τη χρονιά”, ανέφεραν στην κοινή ανακοίνωσή τους το Ινστιτούτο Νόμπελ της Νορβηγίας και οι εταιρείες Warner Bros και Gyro.

“Η απόφαση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι θέλουμε να αναθεωρήσουμε τη μορφή και το περιεχόμενο της συναυλίας, όμως αντικατοπτρίζει επίσης τις οικονομικές δυσκολίες” που αντιμετωπίζει το Ινσιτούτο τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dabgladet, ένας από τους λόγους είναι ότι η πολυεθνική αλυσίδα σουπερμάρκετ Rema 1000 αποφάσισε να μην σπονσοράρει πλέον τη συναυλία.

Η πρώτη συναυλία με την ευκαιρία της απονομής του Νόμπελ Ειρήνης δόθηκε το 1994 στο Όσλο Σπέκτρουμ. Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες της ποπ, από τη Γουίτνεϊ Χιούστον μέχρι τη Λέιντι Γκάγκα, έχουν συμμετάσχει σε αυτές τις εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331