Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Non paper του Τσίπρα στον Πενς με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο από το 2013 και μετά

Non paper του Τσίπρα στον Πενς με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο από το 2013 και μετά

Πολλά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάικ Πενς στον Λευκό Οίκο. Ένα από αυτά ήταν και αυτό της Τουρκίας, με τον πρωθυπουργό να παραδίδει στον Αμερικανό αντιπρόεδρο ένα… non paper που περιείχε αναλυτικά τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο από το 2013 και μετά.

Στην συνάντηση που είχε το κ. Τσίπρας με τον Μάικ Πενς, ο Έλληνας τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. Όπως όπως είπε, αυτό δεν πρέπει να συνοδεύεται από… μπαράζ καθημερινών παραβιάσεων του Ελληνικού εναέριου χώρου.

Και για να πείσει για του… λόγου το αληθές, παρέδωσε στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ένα non paper, το οποίο περιέχει τις Αμερικανικές παραβιάσεις από το 2013 και μετά, αναλυτικά ανά μήνα.

Ωστόσο οι ΗΠΑ έτσι κι αλλιώς λαμβάνουν συνεχώς ενημέρωση για τα περιστατικά αυτά από την Αμερικανική πρεσβεία, φαίνεται όμως ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να δώσει ένα… ολοκληρωμένο πακέτο.

ΗΠΑ: Αναγνωρίζουμε την θέση της Ελλάδας στην περιοχή

Από την πλευρά των ΗΠΑ τονίστηκε ότι Σχετικά με την Τουρκία, από την πλευρά των ΗΠΑ σαφώς υπάρχει ανησυχία σε διάφορα επίπεδα, και για τις εσωτερικές εξελίξεις και για τις γενικότερες επιλογές της Τουρκίας σε γεωπολιτικό επίπεδο, και θεωρούν παράλληλα ολοένα και πιο σημαντική τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις