Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Novartis LIVE – Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στην Βουλή

Novartis
Φωτογραφία Eurokinissi

– Ολοκληρώθηκε μετά από… 15,5 ώρες η συνεδρίαση στην Βουλή για την υπόθεση Novartis
– Λίγο πριν τις 06:00 το πρωί αακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, με βάση τα οποία οι 10 πολιτικοί παραπέμπονται σε προανακριτική
– Η ΝΔ παρέστη στην αίθουσα κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, αλλά δεν προσήλθε στις κάλπες
– Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υπέρ για όλα τα πρόσωπα, όπως και το ΚΚΕ και η ΧΑ – “Παρών” από την Ένωση Κεντρώων
– “Σούσουρο” με την “ασυλία” του Πάνου Καμμένου στον Μάριο Σαλμά – Ο… άκυρος τρόπος που ψήφισε η ΔΗΣΥ
– Δείτε ζωντανή εικόνα και παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στην Ολομέλεια από το live blogging του newsit.gr

Ούτε για… μια στιγμή δεν έπεσαν οι τόνοι στην Βουλή, από τις 09.20 το πρωί της Τετάρτης, 21.02.2018, οπότε και ξεκίνησε η συζήτηση για την υπόθεση Novartis, μέχρι και τις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (!) οπότε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Δηλαδή η συζήτηση, αφού για να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία και η καταμέτρηση έπρεπε να φτάσει σχεδόν… 06:00 το πρωί της Πέμπτης!

Η Ολομέλεια κλήθηκε να αποφασίσει αν συντρέχουν λόγοι για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση. Η κυβερνητική πλειοψηφία κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση. Σύμφωνα με αυτήν, η Βουλή θα αποφασίσει για την διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων που ενδέχεται να έχουν τελεστεί από δύο πρώην πρωθυπουργούς. Αλλά και από οκτώ πρώην υπουργούς. Και συγκεκριμένα: Τον Αντώνη Σαμαρά και τον Παναγιώτη Πικραμμένο και τους κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Ιωάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λοβέρδο.

Και τελικά η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή των δέκα πολιτικών στην προανακριτική.

Η συνεδρίαση στιγματίστηκε από… αμέτρητες στιγμές έντασης τις οποίες μπορείτε να διαβάστε εδώ αναλυτικά. Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν ο μόνος από τους 10 πολιτικούς που δεν παρευρέθη στην Βουλή λόγω υποχρεώσεων. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος απέστειλε υπόμνημα. Η Ολομέλεια απέρριψε το αίτημα για μια κάλπη που είχε υποβάλλει η αντιπολίτευση.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν γύρω από την υπόθεση Novartis στο liveblog του newsit.gr

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις