Πολιτική

Ντάισελμπλουμ: “Με το δημοψήφισμα έκλεισαν μόνοι τους την πόρτα”

Το... "μπαλάκι" στην ελληνική κυβέρνηση πετά ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και το δημοψήφισμα, χαρακτηρίζοντας αναξιόπιστη την ελληνική κυβέρνηση και τονίζοντας με νόημα ότι το πρόγραμμα λήγει την Τρίτη το βράδυ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ “δείχνει τα δόντια του”.

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της συγκεκριμένης είδησης, που προκύπτει από τα λεγόμενα του επικεφαλής του Eurogroup κατά την συνέντευξη τύπου.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών καταλόγισε ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για την “λυπηρή” όπως χαρακτηριστικά είπε εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, ενώ παρέπεμψε στην Αθήνα όταν ρωτήθηκε ποιο θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος εάν δεν επέλθει συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου (οπότε και λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ).

Καταρχάς να σημειώσουμε πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα απορρίφθηκε.

Από εκεί και πέρα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως το Eurogroup θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να πάρει αποφάσεις χωρίς την Ελλάδα!

Η δεύτερη συνάντηση που έπεται

“Το ανακοινωθέν που εδκώσαμε είναι χωρίς την σύμφωνη γνώμη του έλληνα υπουργού Οικονομικών” είπε ακόμη ο κ. Ντάισεμπλουμ.

Πρόσθεσε ότι αμέσως μετά την συνέντευξη Τύπου θα ακολουθήσει μαι δεύτερη συνάντηση για τις επιπτώσεις από την ανακοίνωση, ενώ είπε ότι η ελληνική πλευρά αποχώρησε από τις συζητήσεις χθες το βράδυ και πρόσθεσε ότι εξεπλάγην δυσάρεστα όταν άκουσε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα.

Τόνισε δε, ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την αξιοπιστία της υπόσχεσης της ελληνικής κυβέρνησης για εφαρμογή του προγράμματος μετά από ένα “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα, παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός είπε πως το “ΝΑΙ” θα σημαίνει ότι θα εφαρμόσουν άμεσα το πρόγραμμα.

Χαρακτήρισε, τέλος, άδικο το δημοψήφισμα για τον ελληνικό λαό και υπογράμμισε πολλές φορές ότι οι θεσμοί έδειξαν ευελιξία.

Μάλιστα τόνισε πως οι Θεσμοί έδειξαν την μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία που θα μπορούσαν, στην τελευταία τους πρόταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: «Η δεύτερη φορά δεν θα είναι αλλιώς, θα είναι επιστροφή στις περιπέτειες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπόσχεται παροχές αγνοώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες και ζητά καθαρές απαντήσεις για τα «6 δισ.»
Παύλος Μαρινάκης
Αλέξης Τσίπρας: «Αν χρειαστεί, δεύτερες εκλογές για καθαρή εντολή» – «Ρεζερβέ θέσεις δεν υπάρχουν για κανέναν»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ «μάζεψε» τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος περί φορολόγησης του πλούτου, ξεκαθαρίζοντας ότι η αναδιανομή δεν θα γίνει «με τη φορολόγηση της πισίνας», αλλά μέσω ειδικής εισφοράς για το 1% των πολύ πλούσιων και τις μεγάλες επιχειρήσεις
Αλέξης Τσίπρας
30