Πολιτική

Ντομπρόβσκις με… μαστίγιο και καρότο! “Άχρηστη η κίνηση Τσίπρα, βλέπω συμφωνία”

Την αισιοδοξία του ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει τις επόμενες βδομάδες εκφράζει, ο Βάλντις Ντομπρόφσκις, χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, "περιττή και άχρηστη" την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα α εξαγγελείλει το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και την απαλλαγή από τον ΦΠΑ στους νησιώτες.

Ο Βάλντις Ντομπρόφσκις τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή πως το θέμα έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που του αναλογούν. Όπως εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει τις επόμενες βδομάδες, αν όλες οι πλευρές είναι συνεργάσιμες, καθώς το χάσμα ανάμεσα στους θεσμούς “δεν είναι αγεφύρωτο”.

“Αυτό που έχει περιπλέξει τα πράγματα ήταν η μονομερής ανακοίνωση της ελληνικής Κυβέρνησης για τις παροχές για το 2016-2017”

Σίγουρα δεν θα περιέγραφα την κατάσταση αδιέξοδη αλλά πιο ταραχώδη απ’ ό,τι πριν από μερικές εβδομάδες, οπότε πιστεύαμε πως μπορούσαμε να επιτύχουμε τεχνική συμφωνία αυτές τις μέρες στην Αθήνα“, δήλωσε ο Ντομπρόφσκις.Και συνέχισε: “Αν όλες οι πλευρές είναι εποικοδομητικές, τότε μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση αρχές του 2017“.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που υποστηρίζει το ΔΝΤ ότι πρέπει να λάβει η χώρα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν πιστεύει ότι “όπως βρήκαμε λύση για το 2018, είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε και για τα επόμενα χρόνια”. “Κλειδί” για την επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα θα είναι να μείνει το πρόγραμμα εντός τροχιάς και η Ελλάδα να επιστρέψει την ανάπτυξη, που προβλέπεται να είναι υψηλή του χρόνου. Όμως, καταλήγει, χρειάζεται σαφήνεια και οικονομική σταθερότητα.

Για το πότε θα βγει στις αγορές η Ελλάδα ο κ. Βάλντις Ντομπρόφσκις, αναφέρει ότι η κοινή πρακτική είναι πως οι χώρες σε πρόγραμμα ξεκινάνε να έχουν πρόσβαση στις αγορές πριν τελειώσει το πρόγραμμα. “Ακριβώς πότε δεν μπορώ να πω τώρα, είναι κάτι που οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν” τονίζει και συμπληρώνει: “Όπως θυμάστε το 2014 η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές με την υπόθεση ότι το πρόγραμμα έληγε τέλος του 2014, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις δυστυχώς οδήγησαν κάπου διαφορετικά. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι σημαντικό βήμα, θα δείξει ότι το πρόγραμμα βρίσκεται εντός τροχιάς”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα περιμένω τους αγρότες στο γραφείο μου - Η εκλογή Πιερρακάκη σφραγίζει την επιστροφή από την χρεοκοπία στην ανάπτυξη
Έθεσε το διακύβευμα των επόμενων εκλογών: «Αν η χώρα θα παραμείνει σταθερή και ασφαλής ή «Ακυβέρνητη Πολιτεία»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 30 λεπτά
87
Καταγγελία Λαζαρίδη για Κωνσταντοπούλου: «Με είπε γυμνοσάλιαγκα» – Απειλητικά μηνύματα δέχτηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, δείτε εικόνες
Για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» κατηγορεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, Ανδρέας Νικολακόπουλος
Ζωή Κωνσταντοπούλου 10
Συνελήφθη στην Κρήτη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ κουμπάρος του Ανδρουλάκη, λέει ο Λαζαρίδης - Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός, απαντά η Αποστολάκη
Μέσα σε κλίμα ακραίας έντασης συνεχίζεται η εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση κατά την οποία κατέθεσε ο Γιώργος Ξυλούρης (γνωστός και ως «Φραπές»)
Μιλένα Αποστολάκη 28
Σόου από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον «Φραπέ»: Κάλεσε το 100 και έδωσε «ραντεβού» με περιπολικό έξω από κανάλι για να της πάρει κατάθεση
Στο βίντεο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έδινε ραντεβού με τους αστυνομικούς στο στούντιο του Kontra Channel όπου λίγο αργότερα είχε προγραμματισμένη τηλεοπτική συνέντευξη
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 34
Ανδρουλάκης και Βενιζέλος ανοίγουν διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και το άρθρο περί ευθύνης υπουργών
«Η επόμενη συνταγματική αναθεώρηση δεν πρέπει να γίνει πεδίο κομματικών τακτικισμών. Απαιτείται συναίνεση, σοβαρότητα και καθαροί κανόνες στον διάλογο»
Νίκος Ανδρουλάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος