Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ντόρα Μπακογιάννη κατά Χάικο Μάας για Τουρκία: Να δώσει εξηγήσεις που έμεινε «μουγγός»

Ντόρα Μπακογιάννη κατά Χάικο Μάας για Τουρκία: Να δώσει εξηγήσεις που έμεινε «μουγγός»

Η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, όταν μπροστά το ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτόξευε πολεμικές απειλές κατά της Ελλάδας σχολιάστηκε ιδιαίτερα. Και έκανε… «μπαρούτι» την Ντόρα Μπακογιάννη, που κάλεσε τον Νίκο Δένδια να του ζητήσει εξηγήσεις!

Από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τον Χάικο Μάας να πει γιατί έμεινε «μουγγός» όταν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλούσε ευθέως την Ελλάδα, μια χώρα μέλος της Ε.Ε..

Click4more Νέες απειλές Τσαβούσογλου παρουσία Μάας: Αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που πρέπει με την Ελλάδα

«Οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου ήταν αναμενόμενες δεδομένης της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται. Είπε όμως κάτι, το οποίο δεν θα έπρεπε να μείνει αναπάντητο από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών. Το οποίο είναι εξαιρετικά βαρύ. Και όταν θα γίνει η επικοινωνία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του, θα πρέπει να μας εξηγήσει αν χάθηκε στην μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος; Χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος; Δεν μεταφράστηκε και δεν την κατάλαβε ή την κατάλαβε και έμεινε μουγγός; Γιατί αν την κατάλαβε και έμεινε μουγγός έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός Ε.Ε. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Δεν νοείται χώρας εκτός Ε.Ε να απειλεί χώρα εντός Ε.Ε και ο υπουργός Εξωτερικών αυτής της χώρας να μην απαντά», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός εξέφρασε την ελπίδα πως «επειδή τα τουρκικά είναι μια δύσκολη γλώσσα και επειδή η μετάφραση στα γερμανικά ενίοτε μπορεί να έχει κενά, ότι η απάντηση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών είναι, ότι η φράση αυτή δεν μεταφράστηκε. Θέλω να το ελπίζω ειλικρινώς. Εάν όμως δεν είναι έτσι, τότε ναι η Ελλάδα δικαιούται να εκφράσει εντονότατα την δυσαρέσκειά της απέναντι στην χθεσινή θέση».

 

Μπροστά στον Χάικο Μάας, με τον οποίο συναντήθηκε τη Δευτέρα (18.01.2021) ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε στην Ελλάδα, λέγοντας ότι  «αν η Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα αλλά η Άγκυρα θα κάνει ό,τι πρέπει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις