Πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας δωρίζει σε πανεπιστήμια τα ποσά από τις βραβεύσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την απόφαση να δωρίσει σε πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας τα ποσά από τις βραβεύσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε γνωστή ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολή του προς τους προέδρους έξι πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας, ο Αλέηξης Τσίπρας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τους γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραχωρήσει ως δωρεά για την ενίσχυση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και έρευνας το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις τιμητικές του βραβεύσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την επιθυμία του να δοθεί το ποσό των 6.000 ευρώ σε κάθε ένα τμήμα μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του κάθε Πανεπιστημίου, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την ετήσια βράβευση της καλύτερης διπλωματικής εργασίας με ένα ενδεικτικό βραβείο των 1.000 ευρώ ανά έτος. Επισημαίνεται ότι οι διαδικασίες κρίσης ως προς την καλύτερη διπλωματική και αν θα είναι προπτυχιακή ή μεταπτυχιακή διπλωματική, θα είναι, προφανώς στην απόλυτη ευθύνη του κάθε Τμήματος.

Στην επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως «είναι αυτονόητο πως το κάθε Τμήμα θα έχει την απόλυτη αρμοδιότητα ως προς την διαδικασία επιλογής της καλύτερης διπλωματικής εργασίας, όπως και για αν το βραβείο θα απονέμεται για διπλωματική εργασία του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών ή του μεταπτυχιακού. Ως προς το περιεχόμενο, θα μπορούσε να δοθεί προτεραιότητα σε θεματολογία που θα εστιάζει στην ειρήνη και καλή γειτονία μεταξύ των κρατών της περιοχής μας, στα δικαιώματα κοινωνικών ομάδων, στη μελέτη διασυνοριακών εκπαιδευτικών ή πολιτισμικών προγραμμάτων, ή στην ενεργειακή ασφάλεια και περιβαλλοντική συνεργασία στα Βαλκάνια».

«Τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτικά πεδία και, προφανώς, το Τμήμα σας θα έχει την τελική ευθύνη και ως προς αυτά τα ζητήματα» αναφέρει στην επιστολή του, ζητώντας από τους προέδρους των Τμημάτων να εξετάσουν στα αρμόδια όργανα, την υλοποίηση αυτή της ιδέας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Καραμανλής για τον θάνατο του Δημήτρη Σταμάτη: «Αποχαιρετώ τον συναγωνιστή από τα πρώτα μας βήματα στη Θεσσαλονίκη»
Ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών έπειτα από πολύχρονη μάχη με σοβαρή ασθένεια
Ο Κώστας Καραμανλής με τον Δημήτρη Σταμάτη σε συνάντησή τους λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004
Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στην Ελλάδα – Η ανάρτησή του μετά την ενεργειακή συμφωνία
«Από τις πρώτες μέρες της πλήρους εισβολής της Ρωσίας, η Ελλάδα μας βοηθά, συνεργάζεται με την Ευρώπη και με άλλους εταίρους, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα καταστήσουν δυνατή την ειρήνη»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 5
Μητσοτάκης: Ενεργοποιήθηκε ο κάθετος διάδρομος, η Ελλάδα κόμβος ενέργειας - Ζελένσκι: Ευχαριστώ Ελλάδα και ΗΠΑ
«Η Ευρώπη θα σταματήσει να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο δεν θα μπορεί πια να εισέρχεται μεταμφιεσμένο στην ήπειρό μας» τόνισε ο πρωθυπουργός για τις συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την Ουκρανία
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Κυριάκος Μητσοτάκης 288